Acasă » 2013 » Aprilie » 10 » Alocatia de stat pentru copii si indemnizatie pentru copii
17:51
Alocatia de stat pentru copii si indemnizatie pentru copii

Prestam servicii in depunerea dosarului pentru Alocatie de stat la primariile din Bucuresti.

Alocatia de stat pentru copii se acorda fiecarui copil, cetatean roman sau strain rezident pe teritoriul Romaniei, conform  Legii nr. 61/1993 republicata 2012 cuantumul acesteia fiind de:

a)200 lei, pentru copiii cu varsta intre 0 – 2 ani/respectiv pana la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b)42 lei, pentru copilul care a depasit varsta de 2/3 ani, pana la 18 ani, precum şi tinerilor care au implinit 18 ani, pana la finalizarea studiilor.

Acte necesare alocatie copii pentru Bucuresti sector 3:
Obligatoriu:
cerere tip
acte de identitate parinti (copie si original)
certificat nastere copil (copie si original)
certificat de casatorie (copie si original)
dosar cu sina
extras de cont in original cu semnatura si stampila bancii pe numele titularului alocatiei (daca se doreste plata in cont)

Dupa caz (copie şi original):
livretul de familie
hotararea judecatoreasca de incredintare a copilului in caz de divort
hotarare judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei
hotararea judecatoreasca de incuviintare a adoptiei
actul de deces al unuia dintre parinti
certificatul de incadrare al copilului intr-un grad de handicap, in situatia in care copilul este declarat cu handicap
alte situatii

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoarecelei in care s-a nascut copilul, iar plata dreptului se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Plata alocatiei de stat se asigura de catre Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala a Municipiului Bucuresti.

Nota:
Pentru detalii cu privile la pret accesati: www.documentexpert.md 
In caz ca aveti careva intrebari va rugam sa ne scrieti.
Categorie: Buletine, pasaport, alocatii copii | Vizualizări: 14500 | Adăugat de: Ion
Total comentarii : 501 2 »
50  
Buna ziua. Am depus cerere pentru alocatie pe copil cu cetatenie romina in august 2016 la Vaslui,pina in prezent nu s-a transferat nimic pe card.La ce numar pot sa telefonez sa ne informam in privinta transferului!!!
Răspuns: Sunati la primaria unde ati depus dosarul pentru alocatie

49  
buna ziua ..........daca primim indemnizatie din Moldova putem primi alocatie din Romania?
Răspuns: Daca aveti domiciliu in Romania, puteti obtine alocatii.

48  
Vreau sa stiu eu detin buletin la sectorul 3 Bucuresti copilul are certificat romian si sotia acum 2 zile debia a depus juramintul. Ce documnte sunt necesare pentru a depune la alocati ,certificat de la CNAS deja mi sa eliberat.
Răspuns: Informatia necesara o gasiti pe: http://www.documentexpert.md/aloca539ie-copii.html

47  
Buna ziua! În cazul în care am nascut în RM si am facut mai intîi certificatul de nastere român copilului, apoi moldovenesc, ambii părinți avem domiciliu în București în sec. 6, si planificăm să ne mutăm cu traiul in București, în momentul depunerii pt alocatia de stat la români vom avea nevoie de certificat CNAS  precum ca nu obtinem alocatie in R.Moldova (deci in RM se numeste indemnizatie) și de livretul de familie?  E posibil sa luam indemnizatia unica pentru nastere in RM și indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 1,5 ani în paralel?
Răspuns: De obicei se cere certificat de la CNAS precum ca nu primiti alocatie in R.Moldova.

46  
Bună ziua,spunetimi va rog...am reședință la Vaslui,s.Schinteia...am înțeles ca poți primi indemnizație numai dacă ai reședință în orașe nu în sate ,e adevărat?
Răspuns: In caz ca sunt bani in bugetul comunei pentru alocatii atunci se dau.
Alocatie se da pentru cei care locuesc (au domiciliu) in Romania.

45  
Buna ziua, daca copilul primeste ajutor social pina la 1,5 ani - este posibil sa primeasca si alocatie in Bucuresti? va fi evidentsiat acest lucru in adeverintsa de la CNAS? si se cere principial la Bucuresti aceasta adeverintsa? MERSI ANTICIPAT pentru raspuns!
Răspuns: Pentru primirea alocatiilor in Romania se cere un certificat de la oficiul teritorial CNAS precum ca nu primiti alocatii in R.Moldova. Dvs cereti de la oficiul teritorial CNAS certificat precum ca nu primiti alocatii in R.Moldova. In R.Moldova se primesc indemnizatii, nu se dau alocatii.

44  
Buna ziua. Luind in considerare ca din 2016 va fi obligatorie achitarea asigurarii medicale, persoanele,  detinatoare de buletin roman, dar cu domiciliul in Rep. Moldova,  care vor depune declaratie de nerezident al Romaniei vor putea beneficia de alocatii pentru copii?
Răspuns: Pentru a beneficia de alocatii pentru copii in Romania trebuie sa locuiti in Romania.
Pentru a beneficia de indemnizatii pentru copii trebuie sa fi lucrat oficial in Romania minim 1 an.

43  
am uitat sa mentionez ca am domiciliul in Romania.. dar de unde se elibereaza astfel certificat precum ca nu primesc alocatii in Italia? pentru ca m-am adresat in mai multe parti dar nimeni nu stie de asa certificat !!!
Răspuns: in ce localitate aveti domiciliu?

42  
buna ziua, sint din Republica Moldova, am nascut o fetita in Italia... pot sa primesc alocatii din Romania? fetita are 8 luni si are certificat roman..
Răspuns: Mai intai obtineti domiciliu in Romania. Si va fi nevoie de certificat precum ca nu primiti alocatii in Italia.

41  
Buna ziua, avem ambii cu sotul cetatenie romana, copilul are certificat de nastere romanesc, dar nu avem viza de resedinta...putem apela la indemnizatii?..
Răspuns: - Pentru a obtine indemnizatii in Romania este nevoie ca macar unul din parinti sa fi platit impozite in Romania.
- Alocatii in Romania puteti primi daca aveti domiciliu in Romania.

40  
Buna ziua, daca sotul are bulletin romanesc cu viza de resedinta LA vaslui, EU nu am cetatenie, putem beneficial de alocatie pt copii Gemeni? Daca DA, ce acte trebuie?
Răspuns: Puteti beneficia de alocatii. Detalii gasiti pe: http://www.dgaspc-vs.ro/contact/index.php

39  
Buna! Am auzit ca procedura de primire a alocatiilor din or. Bucuresti e mult maib usoara de cit din alte orase ale României, din cite am inteles eu la Iasi trebuie sa prezinti un certificat cum ca nu primesti in Moldova alocatii/indemnizatii, e adevarat sau nu? Eu am viza de resedinta la Iasi, sotul urmeaza sa sa isi faca buletin românesc si noi nu stim unde e mai bine sa il faca, ca si mine la Iasi sau e mai bine la Bucuresti. Merci anticipat pentru raspuns
Răspuns: Intradevar asa este. Cert este ca si la Iasi de dau alocatii.

38  
Buna ziua! Asa o situatie- vrem sa depunem actele pentru a primi alocatia de stat pentru copil in Romania.  Eu (mama) am pasaport romanesc, tatal copilului meu (pentru ca nu suntem casatoriti)- are carte de identitate romaneasca, cu domiciliul in Bucuresti, sector 3.
Se poate doar el sa depuna actele sau trebuie sa fim prezenti ambii?
Daca e posibil sa plece doar tatal copilului, trebuie eu (mama) sa fac vreun document la notar? (declaratie sau procura.....)

Va multumesc anticipat!
Răspuns: Este posibil sa plece doar tatal. Lista actelor necesare o gasiti pe www.documentexpert.md

37  
daca primesc indemnizatii pina la 1-3 ani in Moldova, pot eu primi indemnizatii pentru copil din Romania.Detin cetatenie romana si domiciliu in Iasi.
Răspuns: Alocatii o sa puteti dar indemnizatii nu. Pentru a primi indemnizatii in Romania trebuie sa platiti impozite in Romania.

36  
Salut, am buletin roman din 2012 iulie Iasi si copilul certificat ,,,,locuim in moldova vreau sa depun pentru alocatii , am de la cnas ca nu primim nimic, insa am sunat la agentia plati iasi sa intreb pentru cit timp in urma fac recalculari si mio zis pina nu vad dosarul nu pot sa-mi spuna si ca daca nu locuim in romania nu vom primi alocatia,,,,,,,daca stiti ceva in legatura cu recalculare si cu raspunsul lor,,,,,mercy
Răspuns: Legea cu privire la alocatii si indemnizatii asa spune cum v-a cominicat Agentia de plati Iasi, dar in practica nu se verifica daca intradevar locuiti sau nu locuiti pe adresa din cartea de identitate.

35  
Buna!!! Spuneti-mi va rog alocatie si indemnezatie nu este una si aceiasi?? dca nu ce este indemnizatia??
Răspuns: INDEMNIZÁȚIE, indemnizații, s. f. 1. Sumă de bani care se acordă cuiva în afara salariului, destinată să acopere cheltuielile făcute de un angajat în scopul îndeplinirii unei sarcini de serviciu; indemnizare. ♦ Despăgubire pentru un prejudiciu, pentru o pagubă suferită etc.; indemnitate. ♦ Contravaloarea în bani a unei plăți în natură. 2. Alocație bănească care nu are caracter de salariu. - o poate primi acei care au avut salariu oficial (cu mici exceptii)

ALOCÁȚIE, alocații, s. f. Alocare; (concr.) sumă de bani, cantitate de bunuri care se alocă. ♦ Indemnizație acordată de stat, în anumite condiții, unei persoane; ajutor în bani. - este un ajutor de stat acordat in anumite conditii.

34  
Buna ziua. Am o întrebare, sotul are cetățenie romină cu viză de reședință la Iași. Avem doi fii care tot dispun de cetățenie romînă. Acum intrebarea putem noi să depunem actele pentru alocație daca ei au virstele de 7 ani și 12 ani? În Moldova noi nu beneficiem de nici un fel de alocație. Am avut doar indemnizația pina la virsta de 3 ani. Mulțumesc.
Răspuns: Pentru a depune la alocatie de stat in Romania mai intati obtineti de la CNAS certificat precum ca nu obtineti alocatie in R.Moldova.

33  
Buna ziuna, spuneti va rog este posibil sa primesc indemnizatia romaneasca la copil daca doar eu am domiciliu la Bucuresti iar sotul nu are inca cetatenie romaneasca.
Răspuns: Da, puteti primi alocatia de stat in Romania.

32  
Spuneti-mi va rog unde e mai bine sa depunem dosarul pentru alocatie de stat pentru copii la Galati(domiciliul mamei)sau la Ploiesti(domiciliul tatalui) ?
Sau sa ne schimbam domiciliul la Bucuresti ca sa nu intampinam probleme? Va multumesc mult.
Răspuns: Sunati la primaria Ploiesti unde tatal are domiciliu.

31  
suntem din Rep. Moldova, locuim si lucram in Moldova, avem cetatenie Romina si in curind vom avea un copil ; spuneti-mi va rog in ce caz putem beneficia de indemnizatia p/u copil ? unde sa ne adresam ?
Răspuns: Primiti inemnizatie in caz ca platiti impozite la statul roman, puteti beneficia de alocatia de stat pentru copil in caz ca cineva din parinti are domiciliu in Romania.

30  
suntem din republica Moldova,avem domiciliu in Ias,copilul de 1 an e nascut in Italia,pute bineficia dealocatii de stat
Răspuns: Va adresati la: Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi
Adresa : Str Mitropolit Varlaam nr. 54
Mail: dac_iasi@yahoo.com
Telefoane secretariat: 0232-206.344, 0332-440.647, 0332-440.648
Fax :0232-230.767

29  
sotia mea a nascut pe 10 septembrie 2014 dosarul de alocatie si prenatal la depus pe data de 03 11 de cand se calculeaza tot ? de cand sa nascut copilu?
Răspuns: Nu va putem spune cu exactitate de cand se face calculul alocatiei de stat.

28  
buna asa o intrebare.eu si sotul avem cetatenie romina si buletine la fel rominesti,dar suntem din R.Moldova. eu peste citeva luni voi aduce pe lume un copil si as vrea sa stiu daca pentru nastere se aloca careva indemnizatie, doar pentru nastere?
Răspuns: In caz ca cineva din parinti este angajat in Romania mai mult de un an atunci ve-ti putea cere indemnizatia la nasterea copilului.

27  
In ce zile si de la ce ora se pot depune doc pu certificatul rominesc ?
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/blog....-04-198

26  
da are domiciliu in iasi
Răspuns: Buna ziua,
Transcrierea certificatului de nastere il faceti la Iasi. Cost ~ 10 euro. Pentru a primi alocatii  este nevoie sa obtineti de la CNAS un certificat precum ca nu primiti alocatii in R.Moldova.

1-25 26-50
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]