Acasă » 2013 » Noiembrie » 18 » Cat costa obtinerea cetateniei romane?
12:09
Cat costa obtinerea cetateniei romane?

"CAT MA VA COSTA CETATENIA ROMANA?!”, este prima intrebare si probabil cea mai dificila intrebare.

Cetatenie.eu, va ajuta cu informatia, cum sa efectuati cheltuieli minime in procesul de dobindire a cetateniei, deci am totalizat toate cheltuielile, incepind cu prima etapa depunerea dosarului si pina la ridicarea pasaportului roman. 

1.      Colectarea actele de stare civila de la arhiva centrala sau OSC unde aveti domiciliu:

Aici numarul de acte difera, de la caz la caz, dar numarul minim de documente incepind cu bunei si pina la titular, sunt ~8 la numar.

Costul acestora va fi de 10 lei x 8= 80 de lei, pentru termenul de perfectarea a actelor timp de o luna.

2.      Obtinerea cazierului moldovenesc

Cazierul moldovenesc obtinut timp de 10 zile, costa 30 lei.

3.      Autentificarea notariala a actelor si perfectarea declaratiilor la notar:

Aici pretul serviciului notarial difera, de la un notar la altul, noi propunem pretul mediu. Autentificarea actelor de stare civila si actele de identitate o sa coste ~15 lei per act, deci in total primim 100 lei per dosar. Declaratiile fiind 3 la numar, o sa coste 300 lei.

4.      Depunerea dosarului la oficiile teritoriale ANC (Iasi, Galati, Bucuresti) - gratuit

5.      Transcrierea certificatului de nastere la consulat - gratuit

6.      Perfectarea pasaportului 60 de euro, in caz ca perfectati la consulat, echivalentul in lei, 1300 lei.

 

Concluzie:

pentru o persoana necasatorita  in total obtinem:

- Devii cetatean roman cu ~ 650 lei + pasaportul romanesc 1300 lei (in caz ca actele se obtin in termen normal prin programare).

Tinem sa mentionam, ca preturile sunt orientative.

Categorie: Noutati generale | Vizualizări: 49790 | Adăugat de: bene | Tag-uri: pret, cost cetatenie, pret pasaport roman, Lei
Total comentarii : 1471 2 3 4 5 6 »
147  
Buna seara, 
In urma cu 3 luni am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romine cu numele meu de fata dar am si doi copilasi  la fel dupa numele meu... Intr-e timp m-am casatorit  si am certificat de casatorie unde sunt cu numele sotului si copii la fel leam trecut actele dupa numele sotului, cum se procedeaza in cazul asta,se mai anexeaza ceva acte la dosar???? Multumesc..
Răspuns: Aveti posibilitate sa faceti completare la dosar. Pentru detalii va adresati la consulatul roman.

146  
M-am inregistrat pe 1 august curent, cum pot afla mai devreme daca kiar a mers inregistrarea?
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://cetatenie.just.ro/index.p....-online

145  
Buna ziua! Dacă depun actele in Romania pentru redobandirea cetățeniei Române,prețul e mai scăzut decât in Moldova?
Răspuns: Depunerea dosarului de redobândire a cetățeniei române este gratuită atât în România cât și în R.Moldova.

144  
Buna...pt transcrierea certificatului de nastere romanesc este si necesar si certificatul de casatorie romanesc sa-l pun in dosar(sotul are deja pasaport romanesc)?
Răspuns: In dosar se pune o copie dupa certificatul de casatorie.

143  
Adica daca depun acum documentele la Balti nu trebuie sa platesc taxe consulare?
Răspuns: Pentru depunerea actelor nu sunt prevazute taxe consulare.

142  
Buna am si eu kiteva intrebari Tata e divortat de mama ..dupa ce a devrotata tata sa casatorit ....si sa schimbat familia...la mine este Rotaru. Dar la tata este Rotari...voi avea careva probleme..
bunelu a decedat esti inmormintat la iasi am certifikuatul de deces din Romania ...bunelu cetatian moldovan .naskut in moldova si avea cetatanie romama inmormintat la iasi.....daka bunelu avea cet romana e mai bine pentru mine ...mersi anticipat de raspuns
Răspuns: Trebuie sa coincida numele DVS cu numele scris in certificatul de nastere si casatorie al parintilor dvs.
Dvs aveti dreptul sa obtineti cetatenia romana in regim standart, conform art. 11 din Legea cetateniei romane

141  
Buna ziua.Este posibil ca alta persoana sa depuna actele pt transcrierea certificatului de nastere romanesc? Mentionez ca am facut procura pe aceasta persoana.
Răspuns: In general pentru transcrierea actelor se primesc acte si prin procura.

140  
Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Disun de acte emise pe teritoriul Ucrainei (regiunea Cernauti si Odesa) scrise in limba ucraineana. Daca le traduc pot fi aplicate pentru pasaport romin sau nu? Si care sint taxele? Multumesc anticipat.
Răspuns: Buna ziua,
Traduceti actele si le depuneti. Acum nu sunt taxe la depunerea actelor pentru cetatenie.

139  
Buna ziua, daca bunica e din 1939, iar bunelul din 1941, cum fac ???
Răspuns: In caz ca bunica a fost nascuta pe teritoriul fostei Romania Mare, atunci obtineti cetatenia romana in baza bunicii.

138  
Buna, daca bunelul in ceritficatul de casatorie e scris Ilia, iar in cel de nastere, deces si certificatul de nastere a mamei Ilie, e o problema? daca da cum se poate rezolva?
Răspuns: Buna ziua,
Se corecteaza certificatul de casatorie in baza certificatului de nastere.

137  
Buna ... daca sotul are cetatenie romana si copii tot ... pt mine ca sotie e mai usor saa obtin cetatenie romana in baza actelor sotului sau depun individual dosarul. Multumesc
Răspuns: depuneti separat dosarul

136  
La Dvs pe sait selectiv se răspunde la întrebări??
Răspuns: de obicei se raspunde la toate intrebarile unde cunoastem raspunsul.

135  
Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor. Juramintul o sa-l depun in Franța. E posibil sa obtin și certificatul de nastere in Franța ? Daca nu e posibil  in Franta, atunci unde pot sa-l obtin mai urgent ?
Răspuns: Certificatul de nastere romanesc il puteti obtine la Ambasada Romaniei din Tara de nastere sau la Primaria Sector 1 Bucuresti.

134  
Bună, poate sa ma ajute cineva... pe data de 16.01.17 sunt programat sa depun actele pentru a fi înscris la depunerea jurământului... intre timp mai multi prieteni ii aud ca au fost înscriși la depunerea jurământului peste 4- 6 luni... este posibil ca sa nu depun juramintul peste asa mult timp poate și la România sa merg să-l depun numai sa fie ceva mai repede ... mersi anticipat...
Răspuns: in caz ca ati depus dosarul de redobnadire cu domiciliu in R.Moldova atunci dvs puteti depune juramantul doar in R.Moldova. Trebuie sa urmati pasii ceruti de Consulatul Roman.

133  
Buna ziua! vreau sa intreb daca mama si bunica sunt nascute pe teritoriul transnistriei(dubasari) pot sa recapat cetatenia romana? mentionez ca din partea tatalui buneii sunt nascuti in rusia.
Răspuns: buna ziua,
Vedeti bunelul si strabuneii daca sunt nascuti in partea dreapta a Nistrului.

132  
buna seara as vrea si eu putin ajutor eu vreau sa depun actele pentru dosar am toate actele cu exceptia decesului bunelului dinsul e plecat demult timp din Moldova nu se stie nimic de el dacai viu sau decedat ce fac in cazul respectiv .Va rog ajutor mersi anticipa
Răspuns: Atasati la dosar certificat de nastere si de casatorie a bunelului

131  
Buna ziua.Vreau sa fac acte rominesti la copil dar copilul nu este scris in certifica de cetatanie  a sotului,,,,eu urmeaza sa obtin certificat de cetatanie si tot nu este pus in dosar,,,,cum sa procedez caci copilul e nascut in Franta?
Răspuns: In caz ca copilul este nascut din cetatean roman, el este cetatean roman. In caz contrar faceti completare dosar la ANC.

130  
Buna seara as vrea sa stiu daca este nevoie de certificatul de casatorie abuneilor care sunt nascut in anul 1910. si 1920 si am ii sunt decedati. Nu este de gasit . As vrea sa stiu daca as putea depune dosarul fara acestea act.
Răspuns: certificatul de casatorie nu este obligatoriu.

129  
Buna! Mi-a venit scrisoare cu raspuns ca a fost acceptata cererea pentru cetatanie. Pina sa depun actele pentru juramint voi naste un copil, ce documente trebuie sa am ca sa includ si copilul nou nascut in dosar? Sau cum trebuie sa procedez in cazul dat? Multumesc
Răspuns: Va adresati la consulatul Romaniei sau la ANC Bucuresti pentru a include copilul in dosar.

128  
buna ma numesc Oxana vreau si eu foarte tare sa obtin cetatenieia roman si vreau  tare cineva sa ma ajute sunt o mama cu doi copi cresc singura copii poate voi avea posebilitatea ca sa plec undeva la lucru o sami vie mai usor cu pasaport romin ma multumesc
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/index....-13

127  
Buna ziua, am o intrebare la Dumneavoastra daca imi puteit da un raspuns competent... In urma cu 6 luni am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romine cu numele meu de fata... Intr-e timp m-am casatorit cu cetatean romin si am certificat de casatorie unde sunt cu numele sotului, cum se procedeaza in cazul asta,se mai anexeaza ceva acte la dosar???? Multumesc..
Răspuns: Nu este obligatoriu de itreprins ceva. Eventual puteti trimite prin posta, scrisoare recomandata cu copia legalizata a certificatului de casatorie.

126  
spuneti va rog daca in certificatul de nastere este scris numele tatalui iar familia mamei (ei nu au fost casatoriti si tatal are alta familie, nici nu stiu unde e si ce familie are). cum pot sami fac pasaport roman fara tata, sami schimb patronimicul in cert de nastere sau este alta varianata?
multumesc anticipat.
Răspuns: Probabil aveti nevoie sa depuneti dosarul la redobandirea cetateniei romane. Mama dvs are certificat/estras de casatorie unde este scris locul de nastere al tatalui. Cereti la oficiul de stare civila, certificat de nastere pe numele tatalui dvs.

125  
buna ..am o intrebare ..am depus dosarul pentru redobindire la date de 05.11.2015  si termenul e 11.10.2016 deja a trecut de data ....e nevoie sa trimit vrio scrisoare ceva ..sau sa mai astept?? mersy
Răspuns: Mai asteptati.

124  
bunelul este nascut in august 1940 si bunica in 1944
Răspuns: Este nevoie de actele strabuneilor. In caz ca nu se gasesc la OSC sau la arhiva este nevoie de reconstituirea actelor. Pentru detalii intrebati la oficiul de stare civila.

123  
buna,am o intrebare -am depus dosarul pe19.09.2015-fiica mai mare nu avea 18.acuma are 18, trebue sa depuna iarasi aparte sau va intra in dosarul meu
Răspuns: In caz ca in dosar a fost inclus si copilul, atunci asteptati publicarea ordinului

1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-143
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]