Sâmbătă, 13.02.2016, 23:16

Cetatenie romana pe intelesul tuturor

Meniul site-ului
Servicii cu plata

Noutati cetatenie romana

Principală » 2013 » Noiembrie » 18 » Cat costa obtinerea cetateniei romane?
11:09
Cat costa obtinerea cetateniei romane?

"CAT MA VA COSTA CETATENIA ROMANA?!”, este prima intrebare si probabil cea mai dificila intrebare.

Cetatenie.eu, va ajuta cu informatia, cum sa efectuati cheltuieli minime in procesul de dobindire a cetateniei, deci am totalizat toate cheltuielile, incepind cu prima etapa depunerea dosarului si pina la ridicarea pasaportului roman. 

1.      Colectarea actele de stare civila de la arhiva centrala sau OSC unde aveti domiciliu:

Aici numarul de acte difera, de la caz la caz, dar numarul minim de documente incepind cu bunei si pina la titular, sunt ~8 la numar.

Costul acestora va fi de 10 lei x 8= 80 de lei, pentru termenul de perfectarea a actelor timp de o luna.

2.      Obtinerea cazierului moldovenesc si romanesc:

Cazierul moldovenesc obtinut timp de 10 zile, costa 30 lei. Cazierul roman costa 230 lei + procura 65 lei.

3.      Autentificarea notariala a actelor si perfectarea declaratiilor la notar:

Aici pretul serviciului notarial difera, de la un notar la altul, noi propunem pretul mediu. Autentificarea actelor de stare civila si actele de identitate o sa coste 12 lei per act, deci in total primim 100 lei per dosar. Declaratiile fiind 2 la numar, o sa coste 200 lei.

4.      Depunerea dosarului la consulat se percepe o taxa in valoare de 60 de euro, echivalentul in lei, la momentul actual este de circa ~1040 lei per dosar.

5.      Transcrierea certificatului de nastere la consulat costa ~130 de euro, echivalentul in lei, 2400 lei.

6.      Perfectarea pasaportului 100 de euro, in caz ca perfectati la consulat, echivalentul in lei, 1850 lei.

Aici credem ca, o sa va vreti sa ne contraziceti, afirmand ca in Iasi, perfectarea pasaportului ii 70 de euro, dar luind in consideratie faptul ca o sa fie necesar de efectuat 2 drumuri a cite 300 de lei, aceasta economie nu este motivata, ca in final se ajunge la aceasi 100 de euro si plus timp pierdut.

Concluzie:

pentru o persoana necasatorita  in total obtinem:

- Devii cetatean roman cu ~ 1745 lei din care ~ 1040 lei  taxe consulare

- Devii cetatean roman cu pasaport romanesc cu ~ 6000 lei din care ~ 5290 lei taxe consulare.


Tinem sa mentionam, ca preturile sunt orientative.

Categorie: Noutati generale | Vizualizări: 27181 | Adăugat de: bene | Tag-uri: pret, cost cetatenie, pret pasaport roman, Lei
Total comentarii : 891 2 »
89  
buna ziua. daca am duplicatul certificat de nastere a persoanei decedate, trebuie sa fac extras de pe actul de nastere? sau e ok duplicatul?

88  
Da, parintii mei sunt nascuti in R.Moldova , bunelul meu(tatal mamei) nascut in 1927 din orasul Galati, Republica Romania, asta scrie in certificatul de deces.

87  
Da, parintii mei sunt nascuti in R.Moldova , bunelul meu(tatal mamei) nascut in 1927 din orasul Galati, Republica Romania, asta scrie in certificatul de deces.

86  
Buna, am o intrebare, vreau sa imi fac si eu cetatanie romana, gramadind actele am gasit ca bunelul meu a fost originar din Galati, asta scrie in certificatul lui de nastere, pot sa obtin mai usor cumva cetataniea?
Răspuns: Ambii parinti sunt/au fost cetateni din R.Moldova?

85  
buna ziua. doresc sa depun actele pe linia tatalui (nascut 1950), daca am certificat de deces al tatalui mai am nevoie si de certificatul lui de nastere?
Răspuns: Aveti nevoie de certificatul de nastere si deces al tatalui si certificatele de deces al buneilor.

84  
buna seara am o intrebare dupa primirea scrisorii care este termenul de valabilitate a ma prezenta la ambasada de 3 luni ori 6 luni.multumesc
Răspuns: 3 luni

83  
buna ... bunelu in c. de deces este Ion , dar in restul actelor e Ivan .... e valabil actul sau tre sa fac rectificare si cit costa
Răspuns: Incercati sa depuneti dosarul avand certificatul de nastere si casatorie al bunelului.

82  
Buna,in anul 2012 mama mea a  mers la stare civila unde i sa spus ca familia noastra de fapt e MunteanU pe cind toata viata deja a patra generatie suntem MunteaN si i-au eliberat aceste acte modificate , trebuia sa modificam actele de identitate la toata familia noastra dar nimeni nu a vrut si asa si au ramas aceste acte neintrebuintate la moment eu am nevoie de ele am mers eu la stare civila si am cerut sa mi se rectifice actele conform buletinelor si originalelor sovietice .Doamna in functe i-mi propune doar procedura de schimbare a numelui inapoi in MunteaN  cum  de fapt si am fost tot timpul  ( buneilor decedati,parintilor si mie). Oare nu se poate  de rectificat aceste acte  inca o data sau macar sa fie anulate doar nu au fost scoase in uz ? Multumesc anticipat .
Răspuns: Numele corect este cel de la nastere/casatorie/deces Bunei. In caz ca numele copului difera de cel al parintelui:
- se da aviz de modificare a numelui pentru "a lega" numele copilui de cel a porintelui
sau
- se corecteaza numele copilului sau a printelui.

81  
Buna ziua! Ce acte trebuiesc  pentru a primi buletinul romanesc,(sint casatorit si am 2 copii)?
Răspuns: Mai intai aveti nevoie de domiciliu in Romania.

80  
Dac tata are rude romini e mai usor sa mil fak
Răspuns: Daca tata s-a nascut cetatean roman atunci dvs obtineti mai usor cetatenia...

79  
buna , dv. scriti ca avem nevoie de 8 acte pt a redobindirea cetateniei romane care sunt ele . si inca o intrebare , am depus cerere pt cazier md dar actele nu le am pe toate sunt depuse cereri doar,  tre sa le primesc e valabil cazierul md . ms pt informatie
Răspuns: sunt ~ 8 acte.
Lista actelor o puteti gasi aici: http://www.cetatenie.eu/index/lista_actelor/0-15

78  
Bună ziua. Mi-am schimbat familia și patronimicul. În certificatul de naștere am patronimicul Gheorghe (după tatăl vitreg), iar tatăl biologic se numește Sveatoslav. Am certificatul de schimbare a numelui, patronimicului. Mai este nevoie de ceva, deoarece știu că în România nu se recunoaște schimbarea patronimicului, sau ma greșesc ?
Răspuns: In Romania nu este patronimic dar este parinte sau tata.

77  
Buna spuneti-mi va rog ce acte de stare civila cer de la arhiva din partea buneilor copie, extras sau duplicat (originalele nu s-au pastrat)? Multumesc
Răspuns: Duplicate la actele de stare civila. In caz ca nu este posibila eliberearea duplicatelor se va elibera extrase.

76  
Buna ziua,

1.Va rog sa-mi oferiti informatia daca documentele pentru dosar (titular+parinti+bunei) este importanta intre prezentarea Duplicatului sau a Extrasului?
2. Este necesara prezentarea actului de nastere a buneilor decedati?

Va multumesc anticipat si va doresc o zi reusita smile
Răspuns: 1. se pun duplicate, in caz ca nu este posibil atunci se pune extras
2. in caz ca certificatul de deces si extrasul de casatorie sunt complete atunci nu este obligatorie certificatul de nastere.

75  
Buna ziua. Am o intrebare referitorla numele bunelului - Tatal meu in buletinul de identitate dupa tata este Tudor, dar in certificatul de deces si cel de casatorie bunelul este Fiodor. Pentru ca sa obtin certificatul de nastere al tatalui cu numele bunelului Fiodor, el trebuie sa-si schimbe si buletinul?
Răspuns: Da

74  
Spuneti va rog dupa cit timp vine scrisoarea dupa ce a esit ordinul?
Răspuns: De obicei ~ 2 saptamani. Scrisoarea nu este obligatorie. In caz ca va gasiti in ordinele ANC va apropiati la Consulatul Romaniei pentru a verifica daca este ordinul dvs.

73  
buna,sotul a primit deja pasaportul,eu trebuie sal primesc,la copii tot vrau sa le fac pasaportu,in dosar nu iam pus nici la mine nici la sot,ce trebuie sa fac mai departe
Răspuns: In caz ca ambii parinti au cetatenie romana copii sunt cetateni romani.

72  
Buna seara. Am o intrebare. Tatal meu se numeste Serghei eu de cind mi-am perfectat buletin in toate actele patronimicul meu figureaza ca Sergiu. In certificatl de nastere la fel figureaza ca Sergiu. Spuneti-mi va rog la examinarea dosarului pentru redobindirea cetatenii ar putea exista probleme? Va multumesc anticipat.
Răspuns: In caz ca vor fi probleme ve-ti fi anuntati. smile

71  
buna , buneii mei sunt nascuti pina in anul 1940,iar acum sunt decedati, eu am certificatele lor de nastere, insa pentru depunerea actelor pentru cetatenie romina imi trebuiesc si certificatele lor de deces?
Răspuns: Da, ve-ti avea nevoie de certificatele de deces.

70  
Salut.Am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romane acum o saptamina la Iasi,dar imi fac griji  ca in certificatul de nastere tatal e cu familia Rachieru,iar parintii lui sint Rachieri,am avizul de shimbarea a familiei  tatalui dar nu l-am anexat la dosar,in rest in certificatul de casatorie parintii merg cu Rachieru,si eu in certificat de nastere si casatorie  tot  Rachieru( am depus dosarul cu actele de pe linia mamei).Va fi o problema diferenta aceasta in certificatul de nastere a tatalui?
Răspuns: Puteti sa faceti completare la dosar prin scrisoare recomnadata.

69  
Salut!
vreau sa depun actele p-u redobindirea cetateniei romane, dar am o problema: numele de familie a buneilor difera de numele de familie a parinitlor(buneii in toate actele sunt Chitoraga, iar la tata este corectat in ChitoroAga ).
Este de corectat actele?
Mersi anticipat
Răspuns: Se corecteaza actele. Sau la parinti se obtine aviz de corectare/modificare.

68  
Salut! 1.Este nevoie de copiile la buletin legalizate ale parintilor sau nu (in in pachetul de documente per cetatenie)?
2.Este nevoie si de certificatul de divort, sau se poate numai acel de casatorie de la parinti (in pachetul de documente per cetatenie)?
3.Imi trebuie si copia legalizata la pasaport moldovenesc in dosar? Multumesc!
Răspuns: 1. Nu
2. Extras de casatorie si certificat de divort
3. Da.

67  
Mersi!Dar unde as putea sa le transcriu si unde sa ma adresez?

66  
buna ziua, vreau sa depun actele pentru cetatenie romina, spunetimi va rog de ce acte am nevoie. multumesc anticipat
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: www.cetatenie.eu

65  
Salut! A depus in 1999 tatal meu, pentru mine dosarul de redobindire,dar nu l-a dus pina la sfirsit. In 2013 eu iarasi am depus si am primit raspuns ca sint cetatean roman din 1999,ce trebuie sa fac acum?
Răspuns: Acum transcrieti actele de stare civila dupa care obtineti pasaportul romanesc.

64  
Buna, daca in certificatul de nastere numele se tremina cu "a", iar in certificatul de casatorie este "ă" trebuie  de facut aviz?In certificatul de casatorie este indicat codul personal , la casatorie  am luat familia sotului.Greseala s-a produs cind am facut buletin de identitate,acum buletinul este cu familia sotului,diferenta este doar in aceste doua acte
Răspuns: Aveti nevoie de aviz.

63  
Buna seara va rog sa mă clarificări am primit certificatul de donindire anul trecut in august mam înregistrat online cu situl la iasi pentru transcriere ce acte e nevoie sa am nu avem viza de reședință în Ro
mânia.
Răspuns: Transcrierea actelor in Iasi este posibila si fara a avea domiciliu in Romainia.

62  
buna ziua spuneti-mi va rog daca buneii sint nascuti dupa anul 1940 am nevie de certificatele  strabuneiilor? multumesc.
Răspuns: Da. Aveti nevoie de certificatele de nastere a buneilor si actele strabuneilor.

61  
in toate dokumentele lui e Ivan..ex:tata e Lupascu Ivan .eu feciorul Lupascu Alexandru Ion
Răspuns: Puteti incerca sa luati de la Institutul national de terminologie certificat precum ca Ivan si Ion este acelasi nume. Cu un asa document de obicei puteti depune actele in Romania.

60  
buna ziua am o intrebare .... eu in toate dokumentele dupa tata sunt scris Ion ..iar tatal meu in dokumente e Ivan ..trebuie sa le schimb?
Răspuns: In care documente tatal este scris Ivan?

59  
Buna ziua. Eu pregatesc pachetul de acte necesare pentru redobandirea cetateniei romane. Am toate actele necesare pentru dosar, careva sunt inca la OSC pentru duplicare.

Spuneti-mi, Va rog, care sunt sansele de redobandire a cetateniei daca buneii si parintii s-au nascut si casatorit in orasul Camenca, fosta RASM, actualmente Transnistria.

Merci anticipat
Răspuns: Cautati stramosi nascuti in partea dreapta a Nistrului.

58  
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati.
1. In certificatul de nastere al tatalui meu, la rubrica parintii, bunelul este cu prenumele "Ivan", iar bunelul la rindul sau in toate actele (nastere, casatorie, deces) figureaza cu prenumele "Ion". Este necesar ca tatal meu sa-si rectifice certificatul de nastere in rubrica parinti?
2. In certificatul de nastere a tatalui meu, bunelul in rubrica nationalitatea figureaza ca moldovean. Dar in certificatul de casatorie a bunelului cu bunica, bunelul la rubrica nationalitatea, figureaza ca fiind tigan. Trebuie de modificat ceva sau nu are importanta?
Multumesc anticipat!
Răspuns: 1. Cel mai simplu este sa depuneti actele pentru cetatenie in Romania fara sa faceti careva corectii in acte. Suplimentar ve-ti atasa un certificat de la Centrul de Terminologie din Moldova 
2. Nu are vre-o importanta nationalitatea.

57  
Pasaport Român la: la 2 ore - valabil 1 ani - 65 euro!
la 14 zile - valabil 5 ani - 75 euro !
este asa ceva posibil sau e jaf de bani

56  
Buna,ieri data 15.04 am fost la Ambasada in Balti am depus actele si am fost programata pentru depunerea juramintului tocmai in data de 22.05.Am nevoie de o urgentare.De ce asa tirziu programeaza?E posibil sa schimbe data mai devreme???Va multumesc anticipat
Răspuns: Nu este posibil.

55  
salut...spuneti-mi va rog unde e mai econom de depus dosarul, la iasi sau la chisinau?la fel vreau sa intreb in cit timp se transcrie certificatul de casatorie la iasi si cit costa?
Răspuns: Dosarul de redobandire a cetateniei romane este mai econom de depus in Romania, nu se achita taxa consulara de 60 euro.

54  
Buna seara , Spuneti -mi va rog , daca am depus actele  pentru cetatenie romana la iasi , si  strabuneii au fost romani... am sanse sa obtin cetatenia romana  mai repede ? si cam in cit timp ? Multumesc
Răspuns: Toti cei care depun dosarele la redobandirea cetateniei conform articolului 11 al legii despre cetatenia romana au avut parinti sau bunei sau strabunei cetateni romani. Termenul va fi standart.

53  
Buna.Spuneti-mi va rog,daca sotul a depus actele in septembrie 2013 fara a include in dosar si adeverinta de nastere a copilului (la moment are 5 ani),care va fi procedura in cazul cind apare dosarul in MO?Cum vom proceda in cazul copilului?Ce acte ne trebuie pentru ca copilul sa obtina cetatanie romana?
Răspuns: El va fi cetatean roman cu acordul parintilor, dar cel mai bine este sa faceti o completare la dosar la ANC Bucuresti. La dosar se va adauga declaratia notariala a parintilor si copia legalizata a certificatului de nastere a copilului.

52  
Bună ziua. Eu perfectez actele bunicilor de pe linia mamei/
Spuneți-mi vă rog, este necesar să prezint un certificat de divorț al părinților mei, sau va fi suficient de un certificat de căsătorie?
Aceste acte o să fie destule.
Certificatul de deces bunicii și certificatul de deces al bunicului meu. Certificatul de căsătorie a lor. Certificatul de naștere al mamei mele. certificat de căsătorie a părinților mei. certificatul de deces al tatălui meu. certificatul de naștere al meu. Buletinul meu. certificatul de căsătorie mea. și certificatele de naștere ale copiilor mei.
Aproape toate documentele nu sunt originale. luate de la OSC duplicat și extrase. Pot s[ apar probleme din cauza asta? Mersa
Răspuns: Depinde de caz.
Veniti cu actele la oficiul nostru, str. Columna 72/3 of.6.
Actele le verificam gratuit.

51  
nu...nu are domiciliul in ro...
Răspuns: Este nevoie sa transcrieti certificatul la Consulatul Roman sau in Romania.

50  
salut...sotul meu are deacum certificatul de nastere roman,insa l-a facut inainte de a ne casatori,care e procedura mai departe,ce facem cu actul de casatorie md?(eu nu am cetatanie romana)...
Răspuns: Sotul dvs are domiciliu in Romania?

49  
Buna ziua !! Puteti sa ma ajutati.... bunicii mei sunt nascuti in 1933, respectiv 1941 trebuiesc actele strabunicilor?
Răspuns: Obtineti cetatenia romana in baza bunicilor.

48  
Spuneti-m va rog,daca copilul meu are pasaport care expira peste 6 luni iar eu acuma depun dosarul la consulat va fi o problema cind se va analiza dosarul???
Răspuns: nu este o problema.

47  
Buna ziua,va rog sa imi raspundeti la niste nelamuriri legate de perfectarea actelor.
1. Daca in certificatul de nastere al meu sunt cu numele de familie Xxxxxcaia, si mama in toate actele tot Xxxxxxaia este,iar tatal este Xxxxxxxii, pot confirma cumva ca este vorba de acelas nume de familie numai ca in perioada aceea nu stiu de ce s-a declinat dupa femenin.
In alt caz ar trebui sa schimb toate actele deja(certificat de nastere,certificat de casatorie parinti,)?
2.Daca bunicii sunt nascuti in 1943, respectiv 1941 trebuiesc actele strabunicilor?
Multumesc anticipat.
Răspuns: 1. Confirmarea se face prin certificatul de casatorie a parintilor, in el este scris numele care va fi dupa casatorie.
2. Este nevoie de certificatele strabunicilor.

46  
salut stiam ca ma mati ajutat de aia va mai scriu  problema e ca  certificatul de nastere a mamei e de tip sovetic am fost la starea civila si nu mi se elibereaza deoarece mama dupa tata in buletin e dumitru iar in certificatul ei de nastere   tatal ei e scris ca dmitrii e decedat sunt foarte incurcata ei spun ca trebuie sa schimb numele bunelului dar cum el este decedat mai apoi mi sa propus sa schimb buletinul mamei insa la sectia de pasapoarte mi sa spus ca dmitrii in prezent e gresit nume si nu se mai scrie ,va rog putetzi sami dati ceva sfaturi cum sa ajung  cu certificatul de nastere.mersi
Răspuns: Va rog sa ne sunati: 022541079, intrebati de Ion.

45  
dar daca  am domiciliul in rep.moldova si doresc sa fac doar buletin romin fara pasaport,se poate asa ceva?
Răspuns: Este posibil sa aveti doar cartea de identitate romaneasca.

42  
Buna!!spuneti-mi va rog sotul meu are pasaport romin si buletin, eu ca sotie ce acte imi trebuie sa-mi redobindesc cetatenia???
Răspuns: Faptul ca sotul are cetatenie romana nu va ajuta cu nimic in caz ca nu locuiti in Romania.

43  
buna e mai bine sa depui dosarul asa cum a depus sotul tau.

41  
Buna!!spunetimi va rog frumos care este pasul pe care urmeaza sal fac dupa ce am primit scrisoarea si mia aparut dosarul pe monitorul oficial..?la juramint se programeaza si prin telefon sau doar personal la ambasada?
Răspuns: Va programati personal la consulatul Roman. Detalii pe: http://www.cetatenie.eu/index....-51

40  
buna va rog  sa ma ajutati sa aflu citeva raspunsuri
1 daca bunici imi sunt nascutzi inaintea 1940 am nevoie de certificatelele lor de nastere
2 daca in buletin sunt dmitrii iar tatal in certificatul de nastere e dumitru ?
mersi mult
Răspuns: 1. In caz ca sunt in viata, atunci aveti nevoie, in caz ca sunt decedati si in certificatul de deces este scris ziua si locul nasterii atunci nu este obligatoriu
2. schimbati buletinul.

39  
buna ziua, va rog spuneti-mi.se poate de facut doar buletinul fara pasaport?
Răspuns: In general asa si fac "proaspetii" cetateni romani. In caz ca persoana are domiciliu in afara Romaniei atunci ei pot obtine pasaportul fara carte de identitate.

38  
buna ziua ce acte imi trebue pentru depunerea la certificatul de nastere acum recent am depus juramintul...mutumesc frumos pentru timpul acordat
Răspuns: Lista actelor necesare o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/index....-50

1-50 51-87
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
sunati-ne

tel. 0(22)541079

mobil 060146695

Alina

Columna 72/3 of.6
Arhiva Noutati
Pregatire dosar. depunere dosar si starea dosarului [31]
Lista de acte necesare cetatenie romana
Transcriere certificat de nastere si casatorie, depunere juramant [67]
In aceasta categorie se vor publica noutati ce tine de transcrierea actelor de stare civila, aplicarea mentiunilor de divort/deces, depunerea juramantului de credinta.
Buletine, pasaport, alocatii copii [18]
Ordine noi cetatenie romana [67]
ordine cetatenie romana
Noutati generale [78]

Copyright Infodotcom SRL tel: 022-541079 © 2016

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z