Acasă » 2013 » Noiembrie » 18 » Cat costa obtinerea cetateniei romane?
12:09
Cat costa obtinerea cetateniei romane?

"CAT MA VA COSTA CETATENIA ROMANA?!”, este prima intrebare si probabil cea mai dificila intrebare.

Cetatenie.eu, va ajuta cu informatia, cum sa efectuati cheltuieli minime in procesul de dobindire a cetateniei, deci am totalizat toate cheltuielile, incepind cu prima etapa depunerea dosarului si pina la ridicarea pasaportului roman. 

1.      Colectarea actele de stare civila de la arhiva centrala sau OSC unde aveti domiciliu:

Aici numarul de acte difera, de la caz la caz, dar numarul minim de documente incepind cu bunei si pina la titular, sunt ~8 la numar.

Costul acestora va fi de 10 lei x 8= 80 de lei, pentru termenul de perfectarea a actelor timp de o luna.

2.      Obtinerea cazierului moldovenesc

Cazierul moldovenesc obtinut timp de 10 zile, costa 30 lei.

3.      Autentificarea notariala a actelor si perfectarea declaratiilor la notar:

Aici pretul serviciului notarial difera, de la un notar la altul, noi propunem pretul mediu. Autentificarea actelor de stare civila si actele de identitate o sa coste ~15 lei per act, deci in total primim 100 lei per dosar. Declaratiile fiind 3 la numar, o sa coste 300 lei.

4.      Depunerea dosarului la oficiile teritoriale ANC (Iasi, Galati, Bucuresti) - gratuit

5.      Transcrierea certificatului de nastere la consulat - gratuit

6.      Perfectarea pasaportului 60 de euro, in caz ca perfectati la consulat, echivalentul in lei, 1300 lei.

 

Concluzie:

pentru o persoana necasatorita  in total obtinem:

- Devii cetatean roman cu ~ 650 lei + pasaportul romanesc 1300 lei (in caz ca actele se obtin in termen normal prin programare).

Tinem sa mentionam, ca preturile sunt orientative.

Categorie: Noutati generale | Vizualizări: 54908 | Adăugat de: bene | Tag-uri: pret, cost cetatenie, pret pasaport roman, Lei
Total comentarii : 1571 2 3 ... 6 7 »
157  
Buna ziua. Eu am cet.rom.,certif. de nastere,buletinul. Recent m-am casatorit, numele insa nu mi l-am schimbat, si inca n-am reusit sa-mi fac certificatul de casatorie roman(sotul nu are cet.rom.).  In curind trebuie sa nasc. Va fi posibil sa fac copilului mai intii certificat de nastere roman,neavind certificatul de casatorie roman? Iar mai apoi certificatul de nastere mold.?
Răspuns: Mai intai este nevoie de certificat de casatorie romanesc

156  
buna ziua spune-ti va rog, daca bunelul in ceritficatul de nastere e Salari dar in ceritficatul de casatorie Salaru, si tata-l meu tot Salari, cum se procedeaza in cazul asta, sa-mi perfectez documentele cu Salari sau Salaru? Multumesc.
Răspuns: La serviciul de stare civila o sa va indrume. Ei o sa va spuna care este numele corect in registre.

155  
Buna ziua. În 2004 mi-am schimbat numele de familie cât și patronimicul după tatăl vitreg. În Buletinul de identitate patronimicul este după tatăl vitreg dar in certificatul de nastere este indicat tatăl biologic. Este o problema ?
Răspuns: Da, este problema.

154  
buna. daca buneii sunt nascuti unul in 15.12.1944 , iar altul in 1948 trebuie si certificatele strabunicilor ?
Răspuns: Da

153  
Buna ziua! Mi-a fost aprobata cererea de redobindire a cetateniei pe data de 22.05.17,dupa care m-am programat pe econsulat.ro pentru depunerea juramintului. Sunt programata la consulatul din Balti pe 12.12.17. Vreau sa aflu,pe acesta data voi depune juramintul sau mi se va confirma o alta data? Nu as putea sa depun mai devreme juramintul ? Daca m-as adresa la ghiseul consulatului m-ar putea programa mai devreme sau programarile numai online se fac? Eu sunt din Soroca si ma gindesc sa nu fac drumul degeaba...Explicati-mi va rog cum sa fac...
Răspuns: Toata informatia necesara inclusiv reprogramarile pentru Consulatul Roman din Balti o gasiti pe www.econsulat.ro

0
152  
doamna alina ma scuzati dar la cabinetul d-vostre trebuie de programat pentru dosar sau nu?multumesc
Răspuns: Nu este nevoie de programare.

151  
si inca va rog o intrebare buneii sint nascuti in anii 1920 si 1922 ei se socot ca au fost nascuti pe teritoriul romaniei mare .la anc asta se ia in cosiderare sau nu.multumesc
Răspuns: In ce localitate s-au nascut?

150  
buna ziua spuneti va rog sotul meu a depus dosarul in luna august 2017 la consulatul chisinau si i sa dat nici un numar de dosar cum putem sal obtinem pentru a verifica apoi online.multumesc anticipat
Răspuns: Scrieti scrisoare la cetatenie@just.ro

149  
Buna ziua, vreau sa obtin certificat de nastere romanesc copilului meu care se va naste in republica Moldova, eu am toate actele romanesti ( certificat de nastere, de casatorie si carte de identitate), sotul are numai certificatul de nastere. Este  necesar ca si sotul sa aiba carte de identitate?
Răspuns: Nu este obligatoriu

148  
Rog frumos cum as putea sa aflu daca mai pot da juramintul daca eu cu 1an in urma nu mam prezentat la juramint din cauza problemelor personale ce pot face mai departe in acest caz
Răspuns: La consulatul Roman, solicitati o prelungire a termenului de depunere a juramantului.

147  
Buna seara, 
In urma cu 3 luni am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romine cu numele meu de fata dar am si doi copilasi  la fel dupa numele meu... Intr-e timp m-am casatorit  si am certificat de casatorie unde sunt cu numele sotului si copii la fel leam trecut actele dupa numele sotului, cum se procedeaza in cazul asta,se mai anexeaza ceva acte la dosar???? Multumesc..
Răspuns: Aveti posibilitate sa faceti completare la dosar. Pentru detalii va adresati la consulatul roman.

146  
M-am inregistrat pe 1 august curent, cum pot afla mai devreme daca kiar a mers inregistrarea?
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://cetatenie.just.ro/index.p....-online

145  
Buna ziua! Dacă depun actele in Romania pentru redobandirea cetățeniei Române,prețul e mai scăzut decât in Moldova?
Răspuns: Depunerea dosarului de redobândire a cetățeniei române este gratuită atât în România cât și în R.Moldova.

144  
Buna...pt transcrierea certificatului de nastere romanesc este si necesar si certificatul de casatorie romanesc sa-l pun in dosar(sotul are deja pasaport romanesc)?
Răspuns: In dosar se pune o copie dupa certificatul de casatorie.

143  
Adica daca depun acum documentele la Balti nu trebuie sa platesc taxe consulare?
Răspuns: Pentru depunerea actelor nu sunt prevazute taxe consulare.

142  
Buna am si eu kiteva intrebari Tata e divortat de mama ..dupa ce a devrotata tata sa casatorit ....si sa schimbat familia...la mine este Rotaru. Dar la tata este Rotari...voi avea careva probleme..
bunelu a decedat esti inmormintat la iasi am certifikuatul de deces din Romania ...bunelu cetatian moldovan .naskut in moldova si avea cetatanie romama inmormintat la iasi.....daka bunelu avea cet romana e mai bine pentru mine ...mersi anticipat de raspuns
Răspuns: Trebuie sa coincida numele DVS cu numele scris in certificatul de nastere si casatorie al parintilor dvs.
Dvs aveti dreptul sa obtineti cetatenia romana in regim standart, conform art. 11 din Legea cetateniei romane

141  
Buna ziua.Este posibil ca alta persoana sa depuna actele pt transcrierea certificatului de nastere romanesc? Mentionez ca am facut procura pe aceasta persoana.
Răspuns: In general pentru transcrierea actelor se primesc acte si prin procura.

140  
Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Disun de acte emise pe teritoriul Ucrainei (regiunea Cernauti si Odesa) scrise in limba ucraineana. Daca le traduc pot fi aplicate pentru pasaport romin sau nu? Si care sint taxele? Multumesc anticipat.
Răspuns: Buna ziua,
Traduceti actele si le depuneti. Acum nu sunt taxe la depunerea actelor pentru cetatenie.

139  
Buna ziua, daca bunica e din 1939, iar bunelul din 1941, cum fac ???
Răspuns: In caz ca bunica a fost nascuta pe teritoriul fostei Romania Mare, atunci obtineti cetatenia romana in baza bunicii.

138  
Buna, daca bunelul in ceritficatul de casatorie e scris Ilia, iar in cel de nastere, deces si certificatul de nastere a mamei Ilie, e o problema? daca da cum se poate rezolva?
Răspuns: Buna ziua,
Se corecteaza certificatul de casatorie in baza certificatului de nastere.

137  
Buna ... daca sotul are cetatenie romana si copii tot ... pt mine ca sotie e mai usor saa obtin cetatenie romana in baza actelor sotului sau depun individual dosarul. Multumesc
Răspuns: depuneti separat dosarul

136  
La Dvs pe sait selectiv se răspunde la întrebări??
Răspuns: de obicei se raspunde la toate intrebarile unde cunoastem raspunsul.

135  
Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor. Juramintul o sa-l depun in Franța. E posibil sa obtin și certificatul de nastere in Franța ? Daca nu e posibil  in Franta, atunci unde pot sa-l obtin mai urgent ?
Răspuns: Certificatul de nastere romanesc il puteti obtine la Ambasada Romaniei din Tara de nastere sau la Primaria Sector 1 Bucuresti.

134  
Bună, poate sa ma ajute cineva... pe data de 16.01.17 sunt programat sa depun actele pentru a fi înscris la depunerea jurământului... intre timp mai multi prieteni ii aud ca au fost înscriși la depunerea jurământului peste 4- 6 luni... este posibil ca sa nu depun juramintul peste asa mult timp poate și la România sa merg să-l depun numai sa fie ceva mai repede ... mersi anticipat...
Răspuns: in caz ca ati depus dosarul de redobnadire cu domiciliu in R.Moldova atunci dvs puteti depune juramantul doar in R.Moldova. Trebuie sa urmati pasii ceruti de Consulatul Roman.

133  
Buna ziua! vreau sa intreb daca mama si bunica sunt nascute pe teritoriul transnistriei(dubasari) pot sa recapat cetatenia romana? mentionez ca din partea tatalui buneii sunt nascuti in rusia.
Răspuns: buna ziua,
Vedeti bunelul si strabuneii daca sunt nascuti in partea dreapta a Nistrului.

1-25 26-50 51-75 ... 126-150 151-153
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]