Miercuri, 26.04.2017, 22:27

Cetatenie romana pe intelesul tuturor

Meniul site-ului
Servicii cu plata

Noutati cetatenie romana

Principală » 2013 » Noiembrie » 18 » Cat costa obtinerea cetateniei romane?
12:09
Cat costa obtinerea cetateniei romane?

"CAT MA VA COSTA CETATENIA ROMANA?!”, este prima intrebare si probabil cea mai dificila intrebare.

Cetatenie.eu, va ajuta cu informatia, cum sa efectuati cheltuieli minime in procesul de dobindire a cetateniei, deci am totalizat toate cheltuielile, incepind cu prima etapa depunerea dosarului si pina la ridicarea pasaportului roman. 

1.      Colectarea actele de stare civila de la arhiva centrala sau OSC unde aveti domiciliu:

Aici numarul de acte difera, de la caz la caz, dar numarul minim de documente incepind cu bunei si pina la titular, sunt ~8 la numar.

Costul acestora va fi de 10 lei x 8= 80 de lei, pentru termenul de perfectarea a actelor timp de o luna.

2.      Obtinerea cazierului moldovenesc si romanesc:

Cazierul moldovenesc obtinut timp de 10 zile, costa 30 lei.

3.      Autentificarea notariala a actelor si perfectarea declaratiilor la notar:

Aici pretul serviciului notarial difera, de la un notar la altul, noi propunem pretul mediu. Autentificarea actelor de stare civila si actele de identitate o sa coste 12 lei per act, deci in total primim 100 lei per dosar. Declaratiile fiind 3 la numar, o sa coste 300 lei.

4.      Depunerea dosarului la oficiile teritoriale ANC (Iasi, Galati, Bucuresti) - gratuit

5.      Transcrierea certificatului de nastere la consulat costa ~150 de euro, echivalentul in lei, 3300 lei.

6.      Perfectarea pasaportului 100 de euro, in caz ca perfectati la consulat, echivalentul in lei, 2200 lei.

Aici credem ca, o sa va vreti sa ne contraziceti, afirmand ca in Iasi, perfectarea pasaportului ii 70 de euro, dar luind in consideratie faptul ca o sa fie necesar de efectuat 2 drumuri a cite 300 de lei, aceasta economie nu este motivata, ca in final se ajunge la aceasi 100 de euro si plus timp pierdut.

Concluzie:

pentru o persoana necasatorita  in total obtinem:

- Devii cetatean roman cu ~ 540 lei + cost transport spre Romania la depunerea dosarului

- Devii cetatean roman cu pasaport romanesc cu ~ 6000 lei, din care ~ 5500 lei taxe consulare (taxele consulare pot fi evitate in caz ca se obtin actele in Romania).

 

Tinem sa mentionam, ca preturile sunt orientative.

Categorie: Noutati generale | Vizualizări: 46888 | Adăugat de: bene | Tag-uri: pret, cost cetatenie, pret pasaport roman, Lei
Total comentarii : 1441 2 3 »
144  
Buna...pt transcrierea certificatului de nastere romanesc este si necesar si certificatul de casatorie romanesc sa-l pun in dosar(sotul are deja pasaport romanesc)?
Răspuns: In dosar se pune o copie dupa certificatul de casatorie.

143  
Adica daca depun acum documentele la Balti nu trebuie sa platesc taxe consulare?
Răspuns: Pentru depunerea actelor nu sunt prevazute taxe consulare.

142  
Buna am si eu kiteva intrebari Tata e divortat de mama ..dupa ce a devrotata tata sa casatorit ....si sa schimbat familia...la mine este Rotaru. Dar la tata este Rotari...voi avea careva probleme..
bunelu a decedat esti inmormintat la iasi am certifikuatul de deces din Romania ...bunelu cetatian moldovan .naskut in moldova si avea cetatanie romama inmormintat la iasi.....daka bunelu avea cet romana e mai bine pentru mine ...mersi anticipat de raspuns
Răspuns: Trebuie sa coincida numele DVS cu numele scris in certificatul de nastere si casatorie al parintilor dvs.
Dvs aveti dreptul sa obtineti cetatenia romana in regim standart, conform art. 11 din Legea cetateniei romane

141  
Buna ziua.Este posibil ca alta persoana sa depuna actele pt transcrierea certificatului de nastere romanesc? Mentionez ca am facut procura pe aceasta persoana.
Răspuns: In general pentru transcrierea actelor se primesc acte si prin procura.

140  
Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Disun de acte emise pe teritoriul Ucrainei (regiunea Cernauti si Odesa) scrise in limba ucraineana. Daca le traduc pot fi aplicate pentru pasaport romin sau nu? Si care sint taxele? Multumesc anticipat.
Răspuns: Buna ziua,
Traduceti actele si le depuneti. Acum nu sunt taxe la depunerea actelor pentru cetatenie.

139  
Buna ziua, daca bunica e din 1939, iar bunelul din 1941, cum fac ???
Răspuns: In caz ca bunica a fost nascuta pe teritoriul fostei Romania Mare, atunci obtineti cetatenia romana in baza bunicii.

138  
Buna, daca bunelul in ceritficatul de casatorie e scris Ilia, iar in cel de nastere, deces si certificatul de nastere a mamei Ilie, e o problema? daca da cum se poate rezolva?
Răspuns: Buna ziua,
Se corecteaza certificatul de casatorie in baza certificatului de nastere.

137  
Buna ... daca sotul are cetatenie romana si copii tot ... pt mine ca sotie e mai usor saa obtin cetatenie romana in baza actelor sotului sau depun individual dosarul. Multumesc
Răspuns: depuneti separat dosarul

136  
La Dvs pe sait selectiv se răspunde la întrebări??
Răspuns: de obicei se raspunde la toate intrebarile unde cunoastem raspunsul.

135  
Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor. Juramintul o sa-l depun in Franța. E posibil sa obtin și certificatul de nastere in Franța ? Daca nu e posibil  in Franta, atunci unde pot sa-l obtin mai urgent ?
Răspuns: Certificatul de nastere romanesc il puteti obtine la Ambasada Romaniei din Tara de nastere sau la Primaria Sector 1 Bucuresti.

134  
Bună, poate sa ma ajute cineva... pe data de 16.01.17 sunt programat sa depun actele pentru a fi înscris la depunerea jurământului... intre timp mai multi prieteni ii aud ca au fost înscriși la depunerea jurământului peste 4- 6 luni... este posibil ca sa nu depun juramintul peste asa mult timp poate și la România sa merg să-l depun numai sa fie ceva mai repede ... mersi anticipat...
Răspuns: in caz ca ati depus dosarul de redobnadire cu domiciliu in R.Moldova atunci dvs puteti depune juramantul doar in R.Moldova. Trebuie sa urmati pasii ceruti de Consulatul Roman.

133  
Buna ziua! vreau sa intreb daca mama si bunica sunt nascute pe teritoriul transnistriei(dubasari) pot sa recapat cetatenia romana? mentionez ca din partea tatalui buneii sunt nascuti in rusia.
Răspuns: buna ziua,
Vedeti bunelul si strabuneii daca sunt nascuti in partea dreapta a Nistrului.

132  
buna seara as vrea si eu putin ajutor eu vreau sa depun actele pentru dosar am toate actele cu exceptia decesului bunelului dinsul e plecat demult timp din Moldova nu se stie nimic de el dacai viu sau decedat ce fac in cazul respectiv .Va rog ajutor mersi anticipa
Răspuns: Atasati la dosar certificat de nastere si de casatorie a bunelului

131  
Buna ziua.Vreau sa fac acte rominesti la copil dar copilul nu este scris in certifica de cetatanie  a sotului,,,,eu urmeaza sa obtin certificat de cetatanie si tot nu este pus in dosar,,,,cum sa procedez caci copilul e nascut in Franta?
Răspuns: In caz ca copilul este nascut din cetatean roman, el este cetatean roman. In caz contrar faceti completare dosar la ANC.

130  
Buna seara as vrea sa stiu daca este nevoie de certificatul de casatorie abuneilor care sunt nascut in anul 1910. si 1920 si am ii sunt decedati. Nu este de gasit . As vrea sa stiu daca as putea depune dosarul fara acestea act.
Răspuns: certificatul de casatorie nu este obligatoriu.

129  
Buna! Mi-a venit scrisoare cu raspuns ca a fost acceptata cererea pentru cetatanie. Pina sa depun actele pentru juramint voi naste un copil, ce documente trebuie sa am ca sa includ si copilul nou nascut in dosar? Sau cum trebuie sa procedez in cazul dat? Multumesc
Răspuns: Va adresati la consulatul Romaniei sau la ANC Bucuresti pentru a include copilul in dosar.

128  
buna ma numesc Oxana vreau si eu foarte tare sa obtin cetatenieia roman si vreau  tare cineva sa ma ajute sunt o mama cu doi copi cresc singura copii poate voi avea posebilitatea ca sa plec undeva la lucru o sami vie mai usor cu pasaport romin ma multumesc
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/index....-13

127  
Buna ziua, am o intrebare la Dumneavoastra daca imi puteit da un raspuns competent... In urma cu 6 luni am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romine cu numele meu de fata... Intr-e timp m-am casatorit cu cetatean romin si am certificat de casatorie unde sunt cu numele sotului, cum se procedeaza in cazul asta,se mai anexeaza ceva acte la dosar???? Multumesc..
Răspuns: Nu este obligatoriu de itreprins ceva. Eventual puteti trimite prin posta, scrisoare recomandata cu copia legalizata a certificatului de casatorie.

126  
spuneti va rog daca in certificatul de nastere este scris numele tatalui iar familia mamei (ei nu au fost casatoriti si tatal are alta familie, nici nu stiu unde e si ce familie are). cum pot sami fac pasaport roman fara tata, sami schimb patronimicul in cert de nastere sau este alta varianata?
multumesc anticipat.
Răspuns: Probabil aveti nevoie sa depuneti dosarul la redobandirea cetateniei romane. Mama dvs are certificat/estras de casatorie unde este scris locul de nastere al tatalui. Cereti la oficiul de stare civila, certificat de nastere pe numele tatalui dvs.

125  
buna ..am o intrebare ..am depus dosarul pentru redobindire la date de 05.11.2015  si termenul e 11.10.2016 deja a trecut de data ....e nevoie sa trimit vrio scrisoare ceva ..sau sa mai astept?? mersy
Răspuns: Mai asteptati.

124  
bunelul este nascut in august 1940 si bunica in 1944
Răspuns: Este nevoie de actele strabuneilor. In caz ca nu se gasesc la OSC sau la arhiva este nevoie de reconstituirea actelor. Pentru detalii intrebati la oficiul de stare civila.

123  
buna,am o intrebare -am depus dosarul pe19.09.2015-fiica mai mare nu avea 18.acuma are 18, trebue sa depuna iarasi aparte sau va intra in dosarul meu
Răspuns: In caz ca in dosar a fost inclus si copilul, atunci asteptati publicarea ordinului

122  
Buna, spune-ti va rog: iata pentru redobindire cetateniei am nevoie de actele de stare civila a strabuneilor, dar strabunelul(1902) este pierdut fara urme in cel de-al doilea razboi mondial si nu pot gasi nici un document ce confirma decesul, dar nici casatoria...in acei ani posibil nu se inregistra...spune-ti va rog cum procedez
Răspuns: Buneii in ce an s-au nascut?

121  
Buna. Este drept ca la depunerea actelor pentru redobindirea cetateniei romane deja nu mai este nevoie de cazier judiciar roman?
Răspuns: In caz ca actele sunt depuse in Romania.

120  
Buna...este sigura 100% programrea pe internet .M-am programat online sii as vrea sa stiu daca cererea mi-a fost acceptata si sa fiu sigura.
Răspuns: In caz ca v-ati programat la transcrierea actelor, trebuie sa obtineti email. Emailul este dovada programarii.

119  
As vrea sa ma inregistrez pe internet pentru a face certificatul de nastere roman, pe ce site as putea sa ma inregistrez?
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/index....-50

118  
Buna Ziua.am incercat sa ma progrmaez pe intrnet pt juramint dar imi da data de programare cea mai apoape  in noiembrie.;la moment ma aflu peste si hoatre si doar in septembrie potsa fiu la Moldova.....cum as putea sa ma programez pt septembrie sau macar inceput de octombrie?
Răspuns: Pentru orasele Balti si Cahul acum  este posibila programarea doar online.

117  
Buna ziua, am copil minor si nu a fost inclus in dosar caci nu am avut acordul tatalui, la moment e decazut din drepturi, e posibil sa peefectez certificatul de nastere roman si pasaportul copilului? Multumesc anticipat
Răspuns: Acum nu este posibil. Pe viitor, daca se va schimba ceva in legea cetateniei si nu o sa puteti obtine acordul tatalui, o sa aveti nevoie de recunoasterea hotararii de judecata in Romania.

116  
Buna ziua. Sunt cetatean moldovean,casatorit cu cet roman detin permis de sedere in ro dar nu am cetatenia. Sunt casatorit de 12 ani . Pot sa depun actele pentru cetatenie daca eu am cazier in romania ?
Răspuns: Puteti depune dosarul. Rezolvarea dosarului conteaza de comisia de cetatenie.

115  
Buna.Dupa ce a aparut numele meu in ordin ,in cit timp pot sa dau juramintul?  3 sau 6 luni?
Răspuns: 6 luni.

114  
Buna seara,daca in 2012 am depus juramintul,dar nu am facut actele rominesti,pot acum sa fac actele,certificatul,pasaportul? Va multumesc anticipat.
Răspuns: Da. Pentru inceput obtineti certificatul de nastere romanesc si celelalte acte de stare civila.

113  
Buna ziua !!! as dori sa va adresez o intrebare referitoare la redobindirea cetataniei romane in legatura cu actele de la O.S.C in toate certificatele buneilor si a parintilor familia este Untila , eu in certificatul de nastere de tip sovietic tot sunt Untila dar in buletinul de identitate si in toate actele casatorie permis de conducere s.a.m.d este scris UntilĂ  pot sa am vreo problema la depunerea dosarului  sau trebuie sa-mi perfectez toate actele vă multumesc anticipat
Răspuns: Buna ziua,
Este nevoie de un certificat de schimbare a numelui din Untila in UntilĂ, in caz ca parintii in certificatul de nastere al dvs poarta familia Untila.

111  
buna ...vreau sa primesc si eu cetatenie romîna ....spunetimi va rog toata lista de acte necesare pentru depunere...mersi anticipat!!!!
Răspuns: Accesati: Gidul cetateniei romane

112  
Buna ziua.. Daca sotul are buletin romin, pot sa optin si eu buletinul romin, printr-o metoda mai simpla, ca de genul (reintregirea familiei)_
Răspuns: Puteti obtine permis de sedere in Romania in caz ca sotul dvs locuieste in Romania.

110  
Bună ziua.
Puteți să mă consultați vă rog cum să procedez in cazul meu personal, pregătind dosarului pentru redobîndirea cetățeniei Româna.
Detalierea cazului:
In anul 1997, in R.Moldova legislația obliga corectarea familie conform dictionarului român.
Astfel parinții mei sunt după familie Bucatari, iar eu am fost obligat să devin Bucătaru, si au fost făcute schimbările respective in certificatul de nastere vechi de tip sovietic. Și in buletinul de identitate de tip nou, perfectat apoi, am devenit Bucătaru. Evident in actele ce au urmat apoi (certificatul de căsătorie, certificatale de nastere a copiilor, etc.) figureaza familia Bucătaru.
Deci intrebarea:
Cum corect sa procedez pregătind dosarul pentru redobîndirea cetateniei Române?
1. Sa extrag vre-un act oficial, precum că me-a fost  schimbată de oficialitati familia, care va adeveri ca eu sunt cu adevarat fiul, parintilor ce figurează in actele dosarului cu familia Bucătari?
2. Sau sunt nevoit să-mi rectific toate actele ce au urmat (buletinul de identitate,certificatul de căsătorie, certificatele de naștere a copiilor) înapoi conform familiei părintilor, in Bucatari?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Răspuns: Obtineti un aviz de la OSC in care sa fie scris ca certificatul dvs de nastere a fost modificat.

109  
Eu cind am depus dosarul a fost luna februarie 2015....dar in luna iunie 2015 am skimbat buletinul pt ca implinesem 25 ani....poate sa fie o piedica asta?
Răspuns: Nu.

108  
Buna ziua ,am depus juramintul anul trecut in februarie ,am fost peste hotare si acum mam intors in tara ,e posibil sa imi fac certificatul de nastere român si pasaport .
Răspuns: Da este posibil www.documentexpert.md

107  
spuneti-mi daca persoana a fost judecata in 2004,si din sala judecatii a nimerit sub amnistie,persoana cutare are sanse de dobindire a cetateniei romane!!in cazierul al RM persoana data nu este inscrisa in registrul informatiei criminalistice si criminologice !!
Si inca o intrebare,in extrasul de casatorie a buneilor inregistrarea casatorie este indicata casatoria ,mai jos este indicata casatoria desfacuta!!ma interesez este obligatoriul sa mai extrag actul de desfacere  casatoriei separat,sau este destul acest act!!astept cu nerabdare raspunsuri concrete!!
Răspuns: Aveti nevoie de extrasul de casatorie si certificatul de divort. Merita de incercat.

106  
Buna Ziua!!ma adresez cu niste intrebari in privinta la actele pentru dobindirea cetatenia romanesti!!pina pe ce data al anului curent pot sa depun actele!!merg vorbe ca pina la 1 iunie 2016!!spuneti-mi Va rogca eu implinesc la sfirsitul lunii mai 25 de ani si este obligatoriu sa-mi schimd buletinul!!ma tem sa nu ma dezamagesc!!este sens sa incep procedurile?Astept raspuns !!Locuiesc in Moldova!!Multumesc Anticipat!!
Răspuns: Nu este lege sa fie stipulat asa ceva. Sunt zvonuri.

105  
Buna,bunelul meu este decedat si am auzit ca daca depun dosarul in Romania atunci pot sa am cert.lui de nastere daca pe cel de moarte nu il am.
Pur si simplu cei de la OSC au scris in cert.lui de moarte foarte putine date,au zis ca mai multe in arhiva nu au...si ma tem ca o sa fie gresit!!!MS anticipat!
Răspuns: Certificatul de deces al bunelului se corecteaza in baza certificatului de nastere si extrasul de casatorie.

104  
Buna.cum as putea sa aflu nr.dosarului si in ce stare este? am depus pe data de 26.02.2015 si in coloana "solutie" este scris data ordinului  dar nu ma gasesc in ordin. dar nici nr la dosar nu-l cunosc.
Răspuns: Trimiteti scrisare la ANC pentru a afla numarul de dosar. Dupa ce aflati numarul de dosar puteti afla online starea dosarului.

103  
Buna , am o intrebare vreau sa depun actele pentru cetatenie Romina , adeverinta de nastere a tatalui meu e de tip sovetic , cum trebuie sa fac ca adeverinta lui sa fie buna pentru depunerea actelor ?
Răspuns: Certificatul de nastere al tatalui trebuie emis in limba romana. Obtineti duplicat la OSC.

102  
Bună ziua.Vreau să-mi fac pașaport în baza documentelor bunelului meu care s-a năsut în anul 1927 în România Mare,bunica s-a născut în Ucraina,vreau să știu dacă trebuie să prezint și actul de naștere-deces și al bunicii ?
Răspuns: Buna ziua,
Trebuie sa prezentati actul de deces al bunicei.

101  
buna ziua!buneii mei au fost naskuti in 1925 in transnistria.pot eu sa depun documentele pe baza lor pt redobindirea cetateniei sau nu?
Răspuns: Cautati bunei, strabunei nascuti in partea dreapta a Nistrului.

99  
Buna!Va rog ajutati-ma cineva!Mama e nascuta in Ukraina si are certificat de nastere sovietik,bunica e nascuta si casatorita in Uzbekistan la fel cu certificate sovietice,le-am tradus si legalizat insa La consulat mi sa spus sa le fac de tip nou,unde si cum o fac?Tre sa plec in Ukraina si Uzbekistan sau se face la noi?Mersi
Răspuns: Buna, cred ca ar trebui sa incercat sa depuneti actele in unul din oficiile ANC din Romania, va costa mai putin. Pentru detalii ne sunati.

98  
Buna ziua! in certificatul de nastere de tip sovietic si respectiv buletinul de identitate pe care il detin, prenumele meu e "Alexandr". Ar putea acest fapt sa-mi complice situatia la depunerea dosarului sau sa serveasca temei pentru a-mi refuza dosarul? Va multumesc anticipat pentru sfat sau opinie
Răspuns: Buna, daca in certificat de nastere dvs  tata dvs tot Alexandr nu este problema

97  
Buna ! Ajutatima va rog ... Vreau sa depun documentele la redobindirea cetateniei Romine ... Sunt nascut in anul 1993 , sunt casatorit , am copil de 2 ani . Vreau sa stiu ce documente trebuie sa scot de la OSC , privind buneii decedati din 1936 si 1941 ( cite copii ) , si cum sa fac ca si copilu meu sa primeasca cetatenie Romina impreuna cu mine.
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/index....-40

96  
Salut...daca strabuneii sunt din 1922 si 1919 de ce acte de a lor  am nevoie pentru a obtine cetatenie romana
Răspuns: Dvs aveti nevoie de certificatele de deces si casatorie al strabuneilor.

95  
Salut,spuneti-mi va rog,daca vreau sa depun dosarul la Iasi este nevoie de inscriere?Sau pot merge in orice zi lucratoare sa depun.Multumesc anticipat.
Răspuns: Dosarul se depune in orice zi lucratoare.

94  
Salut,daca tata ii nascut in anul 1939 imi trebue cert.de deces al buneelor sau nu?
Răspuns: Este suficient actele parintilor.

93  
Salut, pe site-ul "cetățenie.just.ro", la rubrica " Stadiul dosarului", recent au apărut datele în coloana "Termen", ce presupune acea dată? Am observat că în anii trecuți, persoanele (deși puțini) care au o dată în coloana " Termen", nu o au în coloana "Soluție"....pentru anul 2016 au apărut la peste 5000 de persoane data în coloana " Termen", ce presupune acest termen, dar și colana cu "Soluție" ???
Răspuns: Termen - termenul programat pentru comisie
Solutie - dosar soutionat prin ordin sau nesolutionat.

100  
Buna ziua, iertati repetitia, dar, asa cum a spus si focsagroup, dosarele cu "termen" nu au nimic postat in coloana "solutie". Asta inseamna ca au fost nesolutionate? Situatia este ingrijoratoare, deoarece am vazut pe site-ul ANC dosare din 2010 cu "termen" in 2011, care nu au nicio solutie postata. Dosarul sotului meu are termenul pe 23.03.16, adica miercuri, si nu stim cand sa ne asteptam la vreun raspuns. Stiti cumva unde/cand apar ordinele pentru dosarele cu "termen"? Va multumesc anticipat.
Răspuns: In caz ca aveti termen pe 23.03.2016 atunci marea probabilitate ca ordrinul dvs va fi publicat in decurs de 1-2 luni (in caz ca dosarul nu va fi trimis la verificari suplimentare.)
Toate ordinele se publica pe cetatenie.just.ro, pentru cautarea rapida prin ordine accesati www.ordine.eu.

1-50 51-100 101-140
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
sunati-ne

tel. 0(22)541079

mobil 060146695

Alina

Columna 72/3 of.6
Arhiva Noutati
Pregatire dosar. depunere dosar si starea dosarului [50]
Lista de acte necesare cetatenie romana
Transcriere certificat de nastere si casatorie, depunere juramant [75]
In aceasta categorie se vor publica noutati ce tine de transcrierea actelor de stare civila, aplicarea mentiunilor de divort/deces, depunerea juramantului de credinta.
Buletine, pasaport, alocatii copii [32]
Ordine noi cetatenie romana [73]
ordine cetatenie romana
Noutati generale [113]

Copyright Indameclux SRL tel: 022-541079 © 2017

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z