Duminică, 29.05.2016, 04:48

Cetatenie romana pe intelesul tuturor

Meniul site-ului
Servicii cu plata

Noutati cetatenie romana

Principală » 2013 » Noiembrie » 18 » Cat costa obtinerea cetateniei romane?
12:09
Cat costa obtinerea cetateniei romane?

"CAT MA VA COSTA CETATENIA ROMANA?!”, este prima intrebare si probabil cea mai dificila intrebare.

Cetatenie.eu, va ajuta cu informatia, cum sa efectuati cheltuieli minime in procesul de dobindire a cetateniei, deci am totalizat toate cheltuielile, incepind cu prima etapa depunerea dosarului si pina la ridicarea pasaportului roman. 

1.      Colectarea actele de stare civila de la arhiva centrala sau OSC unde aveti domiciliu:

Aici numarul de acte difera, de la caz la caz, dar numarul minim de documente incepind cu bunei si pina la titular, sunt ~8 la numar.

Costul acestora va fi de 10 lei x 8= 80 de lei, pentru termenul de perfectarea a actelor timp de o luna.

2.      Obtinerea cazierului moldovenesc si romanesc:

Cazierul moldovenesc obtinut timp de 10 zile, costa 30 lei. Cazierul roman costa 230 lei + procura 65 lei.

3.      Autentificarea notariala a actelor si perfectarea declaratiilor la notar:

Aici pretul serviciului notarial difera, de la un notar la altul, noi propunem pretul mediu. Autentificarea actelor de stare civila si actele de identitate o sa coste 12 lei per act, deci in total primim 100 lei per dosar. Declaratiile fiind 2 la numar, o sa coste 200 lei.

4.      Depunerea dosarului la consulat se percepe o taxa in valoare de 60 de euro, echivalentul in lei, la momentul actual este de circa ~1040 lei per dosar.

5.      Transcrierea certificatului de nastere la consulat costa ~130 de euro, echivalentul in lei, 2400 lei.

6.      Perfectarea pasaportului 100 de euro, in caz ca perfectati la consulat, echivalentul in lei, 1850 lei.

Aici credem ca, o sa va vreti sa ne contraziceti, afirmand ca in Iasi, perfectarea pasaportului ii 70 de euro, dar luind in consideratie faptul ca o sa fie necesar de efectuat 2 drumuri a cite 300 de lei, aceasta economie nu este motivata, ca in final se ajunge la aceasi 100 de euro si plus timp pierdut.

Concluzie:

pentru o persoana necasatorita  in total obtinem:

- Devii cetatean roman cu ~ 1745 lei din care ~ 1040 lei  taxe consulare

- Devii cetatean roman cu pasaport romanesc cu ~ 6000 lei din care ~ 5290 lei taxe consulare.


Tinem sa mentionam, ca preturile sunt orientative.

Categorie: Noutati generale | Vizualizări: 32627 | Adăugat de: bene | Tag-uri: pret, cost cetatenie, pret pasaport roman, Lei
Total comentarii : 1151 2 3 »
115  
Buna.Dupa ce a aparut numele meu in ordin ,in cit timp pot sa dau juramintul?  3 sau 6 luni?
Răspuns: 6 luni.

114  
Buna seara,daca in 2012 am depus juramintul,dar nu am facut actele rominesti,pot acum sa fac actele,certificatul,pasaportul? Va multumesc anticipat.
Răspuns: Da. Pentru inceput obtineti certificatul de nastere romanesc si celelalte acte de stare civila.

113  
Buna ziua !!! as dori sa va adresez o intrebare referitoare la redobindirea cetataniei romane in legatura cu actele de la O.S.C in toate certificatele buneilor si a parintilor familia este Untila , eu in certificatul de nastere de tip sovietic tot sunt Untila dar in buletinul de identitate si in toate actele casatorie permis de conducere s.a.m.d este scris UntilĂ  pot sa am vreo problema la depunerea dosarului  sau trebuie sa-mi perfectez toate actele vă multumesc anticipat
Răspuns: Buna ziua,
Este nevoie de un certificat de schimbare a numelui din Untila in UntilĂ, in caz ca parintii in certificatul de nastere al dvs poarta familia Untila.

111  
buna ...vreau sa primesc si eu cetatenie romîna ....spunetimi va rog toata lista de acte necesare pentru depunere...mersi anticipat!!!!
Răspuns: Accesati: Gidul cetateniei romane

112  
Buna ziua.. Daca sotul are buletin romin, pot sa optin si eu buletinul romin, printr-o metoda mai simpla, ca de genul (reintregirea familiei)_
Răspuns: Puteti obtine permis de sedere in Romania in caz ca sotul dvs locuieste in Romania.

110  
Bună ziua.
Puteți să mă consultați vă rog cum să procedez in cazul meu personal, pregătind dosarului pentru redobîndirea cetățeniei Româna.
Detalierea cazului:
In anul 1997, in R.Moldova legislația obliga corectarea familie conform dictionarului român.
Astfel parinții mei sunt după familie Bucatari, iar eu am fost obligat să devin Bucătaru, si au fost făcute schimbările respective in certificatul de nastere vechi de tip sovietic. Și in buletinul de identitate de tip nou, perfectat apoi, am devenit Bucătaru. Evident in actele ce au urmat apoi (certificatul de căsătorie, certificatale de nastere a copiilor, etc.) figureaza familia Bucătaru.
Deci intrebarea:
Cum corect sa procedez pregătind dosarul pentru redobîndirea cetateniei Române?
1. Sa extrag vre-un act oficial, precum că me-a fost  schimbată de oficialitati familia, care va adeveri ca eu sunt cu adevarat fiul, parintilor ce figurează in actele dosarului cu familia Bucătari?
2. Sau sunt nevoit să-mi rectific toate actele ce au urmat (buletinul de identitate,certificatul de căsătorie, certificatele de naștere a copiilor) înapoi conform familiei părintilor, in Bucatari?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Răspuns: Obtineti un aviz de la OSC in care sa fie scris ca certificatul dvs de nastere a fost modificat.

109  
Eu cind am depus dosarul a fost luna februarie 2015....dar in luna iunie 2015 am skimbat buletinul pt ca implinesem 25 ani....poate sa fie o piedica asta?
Răspuns: Nu.

108  
Buna ziua ,am depus juramintul anul trecut in februarie ,am fost peste hotare si acum mam intors in tara ,e posibil sa imi fac certificatul de nastere român si pasaport .
Răspuns: Da este posibil www.documentexpert.md

107  
spuneti-mi daca persoana a fost judecata in 2004,si din sala judecatii a nimerit sub amnistie,persoana cutare are sanse de dobindire a cetateniei romane!!in cazierul al RM persoana data nu este inscrisa in registrul informatiei criminalistice si criminologice !!
Si inca o intrebare,in extrasul de casatorie a buneilor inregistrarea casatorie este indicata casatoria ,mai jos este indicata casatoria desfacuta!!ma interesez este obligatoriul sa mai extrag actul de desfacere  casatoriei separat,sau este destul acest act!!astept cu nerabdare raspunsuri concrete!!
Răspuns: Aveti nevoie de extrasul de casatorie si certificatul de divort. Merita de incercat.

106  
Buna Ziua!!ma adresez cu niste intrebari in privinta la actele pentru dobindirea cetatenia romanesti!!pina pe ce data al anului curent pot sa depun actele!!merg vorbe ca pina la 1 iunie 2016!!spuneti-mi Va rogca eu implinesc la sfirsitul lunii mai 25 de ani si este obligatoriu sa-mi schimd buletinul!!ma tem sa nu ma dezamagesc!!este sens sa incep procedurile?Astept raspuns !!Locuiesc in Moldova!!Multumesc Anticipat!!
Răspuns: Nu este lege sa fie stipulat asa ceva. Sunt zvonuri.

105  
Buna,bunelul meu este decedat si am auzit ca daca depun dosarul in Romania atunci pot sa am cert.lui de nastere daca pe cel de moarte nu il am.
Pur si simplu cei de la OSC au scris in cert.lui de moarte foarte putine date,au zis ca mai multe in arhiva nu au...si ma tem ca o sa fie gresit!!!MS anticipat!
Răspuns: Certificatul de deces al bunelului se corecteaza in baza certificatului de nastere si extrasul de casatorie.

104  
Buna.cum as putea sa aflu nr.dosarului si in ce stare este? am depus pe data de 26.02.2015 si in coloana "solutie" este scris data ordinului  dar nu ma gasesc in ordin. dar nici nr la dosar nu-l cunosc.
Răspuns: Trimiteti scrisare la ANC pentru a afla numarul de dosar. Dupa ce aflati numarul de dosar puteti afla online starea dosarului.

103  
Buna , am o intrebare vreau sa depun actele pentru cetatenie Romina , adeverinta de nastere a tatalui meu e de tip sovetic , cum trebuie sa fac ca adeverinta lui sa fie buna pentru depunerea actelor ?
Răspuns: Certificatul de nastere al tatalui trebuie emis in limba romana. Obtineti duplicat la OSC.

102  
Bună ziua.Vreau să-mi fac pașaport în baza documentelor bunelului meu care s-a năsut în anul 1927 în România Mare,bunica s-a născut în Ucraina,vreau să știu dacă trebuie să prezint și actul de naștere-deces și al bunicii ?
Răspuns: Buna ziua,
Trebuie sa prezentati actul de deces al bunicei.

101  
buna ziua!buneii mei au fost naskuti in 1925 in transnistria.pot eu sa depun documentele pe baza lor pt redobindirea cetateniei sau nu?
Răspuns: Cautati bunei, strabunei nascuti in partea dreapta a Nistrului.

99  
Buna!Va rog ajutati-ma cineva!Mama e nascuta in Ukraina si are certificat de nastere sovietik,bunica e nascuta si casatorita in Uzbekistan la fel cu certificate sovietice,le-am tradus si legalizat insa La consulat mi sa spus sa le fac de tip nou,unde si cum o fac?Tre sa plec in Ukraina si Uzbekistan sau se face la noi?Mersi
Răspuns: Buna, cred ca ar trebui sa incercat sa depuneti actele in unul din oficiile ANC din Romania, va costa mai putin. Pentru detalii ne sunati.

98  
Buna ziua! in certificatul de nastere de tip sovietic si respectiv buletinul de identitate pe care il detin, prenumele meu e "Alexandr". Ar putea acest fapt sa-mi complice situatia la depunerea dosarului sau sa serveasca temei pentru a-mi refuza dosarul? Va multumesc anticipat pentru sfat sau opinie
Răspuns: Buna, daca in certificat de nastere dvs  tata dvs tot Alexandr nu este problema

97  
Buna ! Ajutatima va rog ... Vreau sa depun documentele la redobindirea cetateniei Romine ... Sunt nascut in anul 1993 , sunt casatorit , am copil de 2 ani . Vreau sa stiu ce documente trebuie sa scot de la OSC , privind buneii decedati din 1936 si 1941 ( cite copii ) , si cum sa fac ca si copilu meu sa primeasca cetatenie Romina impreuna cu mine.
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: http://www.cetatenie.eu/index....-40

96  
Salut...daca strabuneii sunt din 1922 si 1919 de ce acte de a lor  am nevoie pentru a obtine cetatenie romana
Răspuns: Dvs aveti nevoie de certificatele de deces si casatorie al strabuneilor.

95  
Salut,spuneti-mi va rog,daca vreau sa depun dosarul la Iasi este nevoie de inscriere?Sau pot merge in orice zi lucratoare sa depun.Multumesc anticipat.
Răspuns: Dosarul se depune in orice zi lucratoare.

94  
Salut,daca tata ii nascut in anul 1939 imi trebue cert.de deces al buneelor sau nu?
Răspuns: Este suficient actele parintilor.

93  
Salut, pe site-ul "cetățenie.just.ro", la rubrica " Stadiul dosarului", recent au apărut datele în coloana "Termen", ce presupune acea dată? Am observat că în anii trecuți, persoanele (deși puțini) care au o dată în coloana " Termen", nu o au în coloana "Soluție"....pentru anul 2016 au apărut la peste 5000 de persoane data în coloana " Termen", ce presupune acest termen, dar și colana cu "Soluție" ???
Răspuns: Termen - termenul programat pentru comisie
Solutie - dosar soutionat prin ordin sau nesolutionat.

100  
Buna ziua, iertati repetitia, dar, asa cum a spus si focsagroup, dosarele cu "termen" nu au nimic postat in coloana "solutie". Asta inseamna ca au fost nesolutionate? Situatia este ingrijoratoare, deoarece am vazut pe site-ul ANC dosare din 2010 cu "termen" in 2011, care nu au nicio solutie postata. Dosarul sotului meu are termenul pe 23.03.16, adica miercuri, si nu stim cand sa ne asteptam la vreun raspuns. Stiti cumva unde/cand apar ordinele pentru dosarele cu "termen"? Va multumesc anticipat.
Răspuns: In caz ca aveti termen pe 23.03.2016 atunci marea probabilitate ca ordrinul dvs va fi publicat in decurs de 1-2 luni (in caz ca dosarul nu va fi trimis la verificari suplimentare.)
Toate ordinele se publica pe cetatenie.just.ro, pentru cautarea rapida prin ordine accesati www.ordine.eu.

92  
Buna, de ce ziceti ca e nevoie sa fac 2 drumuri daca depun la Iasi? Si cit ma va costa acolo sa depun? Multumesc anticipat
Răspuns: Buna ziua,
Un drum pentru depunerea actelor pentru pasaport, al doilea drum pentru ridicarea pasaportului.

91  
Salutare, imi spuneti va rog daca bunicii sunt din anii 1947 si 1948 am nevoie de actele strabunicior? si de care anume? doar de deces sau si de nastere?
se poate doar copiile sau neaparat dublicate/originale? multumesc anticipat! smile
Răspuns: Este nevoie de actele de stare civila a strabuneilor si de certificatele de nastere a buneilor. De duplicate/originale.

90  
buna ziua,eu am certificat de nastere roman pe care lam obtinut pina la 18 ani fara a depune juramintul,si in juramintul tatalui meu nu sunt inclusa?ce pot face in asa caz?trebuie sa depun din nou dosarul?e necesar sal depun cu ambele certificare,poate asa voi primi raspunsul mai repede
Răspuns: Buna ziua,
Dvs trebuie pana la varsta de 18 ani sa obtineti pasaport sau carte de identitate romaneasca. Acum cereti de la ANC Bucuresti sa va confirme ca sunteti cetatean roman.

89  
Buna ziua , am o intrebare , am doi copii minori, unul de 5 si altul de 13 ani , pentru ei tot achit taxa consulara pt redobindire , sau doar eu achit 60Euro ?? Multumesc anticipat
Răspuns: Se achita 60 euro de dosar. Dvs depuneti doar un dosar unde vor fi si actele copiilor. Pentru copii nu ve-ti achita.

88  
buna ziua. daca am duplicatul certificat de nastere a persoanei decedate, trebuie sa fac extras de pe actul de nastere? sau e ok duplicatul?
Răspuns: Pentru depunerea dosarului este ok si duplicatul.

87  
Da, parintii mei sunt nascuti in R.Moldova , bunelul meu(tatal mamei) nascut in 1927 din orasul Galati, Republica Romania, asta scrie in certificatul de deces.
Răspuns: In caz ca bunelul era sa fie in viata, atunci era sa fie mai simplu. In cazul dvs. depuneti dosarul, in decurs de ~ 15 luni ve-ti obtine cetatenia.

86  
Buna, am o intrebare, vreau sa imi fac si eu cetatanie romana, gramadind actele am gasit ca bunelul meu a fost originar din Galati, asta scrie in certificatul lui de nastere, pot sa obtin mai usor cumva cetataniea?
Răspuns: Ambii parinti sunt/au fost cetateni din R.Moldova?

85  
buna ziua. doresc sa depun actele pe linia tatalui (nascut 1950), daca am certificat de deces al tatalui mai am nevoie si de certificatul lui de nastere?
Răspuns: Aveti nevoie de certificatul de nastere si deces al tatalui si certificatele de deces al buneilor.

84  
buna seara am o intrebare dupa primirea scrisorii care este termenul de valabilitate a ma prezenta la ambasada de 3 luni ori 6 luni.multumesc
Răspuns: 3 luni

83  
buna ... bunelu in c. de deces este Ion , dar in restul actelor e Ivan .... e valabil actul sau tre sa fac rectificare si cit costa
Răspuns: Incercati sa depuneti dosarul avand certificatul de nastere si casatorie al bunelului.

82  
Buna,in anul 2012 mama mea a  mers la stare civila unde i sa spus ca familia noastra de fapt e MunteanU pe cind toata viata deja a patra generatie suntem MunteaN si i-au eliberat aceste acte modificate , trebuia sa modificam actele de identitate la toata familia noastra dar nimeni nu a vrut si asa si au ramas aceste acte neintrebuintate la moment eu am nevoie de ele am mers eu la stare civila si am cerut sa mi se rectifice actele conform buletinelor si originalelor sovietice .Doamna in functe i-mi propune doar procedura de schimbare a numelui inapoi in MunteaN  cum  de fapt si am fost tot timpul  ( buneilor decedati,parintilor si mie). Oare nu se poate  de rectificat aceste acte  inca o data sau macar sa fie anulate doar nu au fost scoase in uz ? Multumesc anticipat .
Răspuns: Numele corect este cel de la nastere/casatorie/deces Bunei. In caz ca numele copului difera de cel al parintelui:
- se da aviz de modificare a numelui pentru "a lega" numele copilui de cel a porintelui
sau
- se corecteaza numele copilului sau a printelui.

81  
Buna ziua! Ce acte trebuiesc  pentru a primi buletinul romanesc,(sint casatorit si am 2 copii)?
Răspuns: Mai intai aveti nevoie de domiciliu in Romania.

80  
Dac tata are rude romini e mai usor sa mil fak
Răspuns: Daca tata s-a nascut cetatean roman atunci dvs obtineti mai usor cetatenia...

79  
buna , dv. scriti ca avem nevoie de 8 acte pt a redobindirea cetateniei romane care sunt ele . si inca o intrebare , am depus cerere pt cazier md dar actele nu le am pe toate sunt depuse cereri doar,  tre sa le primesc e valabil cazierul md . ms pt informatie
Răspuns: sunt ~ 8 acte.
Lista actelor o puteti gasi aici: http://www.cetatenie.eu/index/lista_actelor/0-15

78  
Bună ziua. Mi-am schimbat familia și patronimicul. În certificatul de naștere am patronimicul Gheorghe (după tatăl vitreg), iar tatăl biologic se numește Sveatoslav. Am certificatul de schimbare a numelui, patronimicului. Mai este nevoie de ceva, deoarece știu că în România nu se recunoaște schimbarea patronimicului, sau ma greșesc ?
Răspuns: In Romania nu este patronimic dar este parinte sau tata.

77  
Buna spuneti-mi va rog ce acte de stare civila cer de la arhiva din partea buneilor copie, extras sau duplicat (originalele nu s-au pastrat)? Multumesc
Răspuns: Duplicate la actele de stare civila. In caz ca nu este posibila eliberearea duplicatelor se va elibera extrase.

76  
Buna ziua,

1.Va rog sa-mi oferiti informatia daca documentele pentru dosar (titular+parinti+bunei) este importanta intre prezentarea Duplicatului sau a Extrasului?
2. Este necesara prezentarea actului de nastere a buneilor decedati?

Va multumesc anticipat si va doresc o zi reusita smile
Răspuns: 1. se pun duplicate, in caz ca nu este posibil atunci se pune extras
2. in caz ca certificatul de deces si extrasul de casatorie sunt complete atunci nu este obligatorie certificatul de nastere.

75  
Buna ziua. Am o intrebare referitorla numele bunelului - Tatal meu in buletinul de identitate dupa tata este Tudor, dar in certificatul de deces si cel de casatorie bunelul este Fiodor. Pentru ca sa obtin certificatul de nastere al tatalui cu numele bunelului Fiodor, el trebuie sa-si schimbe si buletinul?
Răspuns: Da

74  
Spuneti va rog dupa cit timp vine scrisoarea dupa ce a esit ordinul?
Răspuns: De obicei ~ 2 saptamani. Scrisoarea nu este obligatorie. In caz ca va gasiti in ordinele ANC va apropiati la Consulatul Romaniei pentru a verifica daca este ordinul dvs.

73  
buna,sotul a primit deja pasaportul,eu trebuie sal primesc,la copii tot vrau sa le fac pasaportu,in dosar nu iam pus nici la mine nici la sot,ce trebuie sa fac mai departe
Răspuns: In caz ca ambii parinti au cetatenie romana copii sunt cetateni romani.

72  
Buna seara. Am o intrebare. Tatal meu se numeste Serghei eu de cind mi-am perfectat buletin in toate actele patronimicul meu figureaza ca Sergiu. In certificatl de nastere la fel figureaza ca Sergiu. Spuneti-mi va rog la examinarea dosarului pentru redobindirea cetatenii ar putea exista probleme? Va multumesc anticipat.
Răspuns: In caz ca vor fi probleme ve-ti fi anuntati. smile

71  
buna , buneii mei sunt nascuti pina in anul 1940,iar acum sunt decedati, eu am certificatele lor de nastere, insa pentru depunerea actelor pentru cetatenie romina imi trebuiesc si certificatele lor de deces?
Răspuns: Da, ve-ti avea nevoie de certificatele de deces.

70  
Salut.Am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romane acum o saptamina la Iasi,dar imi fac griji  ca in certificatul de nastere tatal e cu familia Rachieru,iar parintii lui sint Rachieri,am avizul de shimbarea a familiei  tatalui dar nu l-am anexat la dosar,in rest in certificatul de casatorie parintii merg cu Rachieru,si eu in certificat de nastere si casatorie  tot  Rachieru( am depus dosarul cu actele de pe linia mamei).Va fi o problema diferenta aceasta in certificatul de nastere a tatalui?
Răspuns: Puteti sa faceti completare la dosar prin scrisoare recomnadata.

69  
Salut!
vreau sa depun actele p-u redobindirea cetateniei romane, dar am o problema: numele de familie a buneilor difera de numele de familie a parinitlor(buneii in toate actele sunt Chitoraga, iar la tata este corectat in ChitoroAga ).
Este de corectat actele?
Mersi anticipat
Răspuns: Se corecteaza actele. Sau la parinti se obtine aviz de corectare/modificare.

68  
Salut! 1.Este nevoie de copiile la buletin legalizate ale parintilor sau nu (in in pachetul de documente per cetatenie)?
2.Este nevoie si de certificatul de divort, sau se poate numai acel de casatorie de la parinti (in pachetul de documente per cetatenie)?
3.Imi trebuie si copia legalizata la pasaport moldovenesc in dosar? Multumesc!
Răspuns: 1. Nu
2. Extras de casatorie si certificat de divort
3. Da.

67  
Mersi!Dar unde as putea sa le transcriu si unde sa ma adresez?

66  
buna ziua, vreau sa depun actele pentru cetatenie romina, spunetimi va rog de ce acte am nevoie. multumesc anticipat
Răspuns: Informatia necesara o gasiti aici: www.cetatenie.eu

65  
Salut! A depus in 1999 tatal meu, pentru mine dosarul de redobindire,dar nu l-a dus pina la sfirsit. In 2013 eu iarasi am depus si am primit raspuns ca sint cetatean roman din 1999,ce trebuie sa fac acum?
Răspuns: Acum transcrieti actele de stare civila dupa care obtineti pasaportul romanesc.

64  
Buna, daca in certificatul de nastere numele se tremina cu "a", iar in certificatul de casatorie este "ă" trebuie  de facut aviz?In certificatul de casatorie este indicat codul personal , la casatorie  am luat familia sotului.Greseala s-a produs cind am facut buletin de identitate,acum buletinul este cu familia sotului,diferenta este doar in aceste doua acte
Răspuns: Aveti nevoie de aviz.

1-50 51-100 101-111
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
sunati-ne

tel. 0(22)541079

mobil 060146695

Alina

Columna 72/3 of.6
Arhiva Noutati
Pregatire dosar. depunere dosar si starea dosarului [33]
Lista de acte necesare cetatenie romana
Transcriere certificat de nastere si casatorie, depunere juramant [69]
In aceasta categorie se vor publica noutati ce tine de transcrierea actelor de stare civila, aplicarea mentiunilor de divort/deces, depunerea juramantului de credinta.
Buletine, pasaport, alocatii copii [24]
Ordine noi cetatenie romana [72]
ordine cetatenie romana
Noutati generale [92]

Copyright Infodotcom SRL tel: 022-541079 © 2016

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z