1. Mai verificati o data pe site-urile www.ordine.eu si www.cetatenie.just.ro: Numele, Prenumele si anul depunerii dosarului de redobandire a cetateniei romane;

 2. In caz ca nu v-a gasiti este nevoie sa trimiteti o scrisoare catre ANC Bucuresti prin care cereti informatie cu privire la starea dosarului: 

  - Scrieti scrisoare recomandata la ANC pe adresa str. Smardan, nr. 3, sector 3, Bucuresti, modelul scrisorii il luati de pe www.ordine.eu/scrisoare.pdf (atasati copie la certificatul de nastere si buletin de identitate)
  - Sau scrieti un email la adresa cetatenie@just.ro, modelul scrisorii il luati de pe www.ordine.eu/scrisoare.pdf
    (atasati copie la certificatul de nastere si buletin de identitate)

 3. Daca ati trimis scrisoare catre ANC si nu v-a venit raspuns personal va duceti la ANC Bucuresti pentru a obtine raspuns sau un delegat detalii >> .

 

Nota:

 • Numarul indicat pe chitanta de plata a 60 euro eliberata de catre Consulatul Roman reprezinta numarul chitantei si nu numarul dosarului. 
 • In prezent ordinele se publica in termen de ~ 15 luni de la depunerea dosarului de redobandire a cetateniei romane.  
 • Aflarea numarului la dosar nu ajuta la obtinerea mai rapida a cetateniei romane.


Art. 12 Legea cetateniei romane, legea nr 21/1991 republicata
Aprobarea cererilor de acordare ori de redobandire a cetateniei romane se face prin ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, pe baza propunerilor Comisiei pentru cetatenie.

Art. 20 Legea cetateniei romane, legea nr 21/1991 republicata
(1) Cetatenia romana se acorda sau se redobandeste la data depunerii juramantului de credinta.
(2) In termen de 3 luni de la data comunicarii ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie de acordare sau redobandire a cetateniei romane, persoanele carora li s-a acordat sau care au redobandit cetatenia romana vor depune juramantul de credinta fata de Romania...

 

<<inapoi

 

actualizat: 08.02.2013